Iohannis se bagă în faţă la vaccin ca în trafic pe Valea Oltului: președintele a uitat că nu dorea `să se bage în față`

15 ianuarie 2021  |  07:49  |  👁 279 Vizualizari


Președintele Klaus Iohannis se va vaccina, vineri, 15 ianuarie, de la ora 10.00. Pentru restul populației, înscrierea în platforma de vaccinare va începe la ora 15.00, deci la câteva ore după ce președintele va fi fost deja vaccinat. Iohannis explica faptul că nu a dorit ”să se bage în față” în prima etapă de vaccinare, asta deși mulți au cerut un exemplu din partea președintelui, dar când începe etapa a II-a exact asta face Klaus Iohannis: se bagă în față. De precizat că persoanele care se înregistrează pentru vaccin pe data de 15 ianuarie vor putea îndeplini întreaga procedură medicală cel mai devreme din 18 ianuarie. Într-o situație similară este și premierul Florin Cîțu, cel care a spus că se va vaccina sâmbătă, 16 ianuarie.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor putea fi făcute începând de pe 15 ianuarie, de la ora 3.00. În această etapă vor fi vaccinate persoanele în vârstă, cele cu boli cronice și membrii personalului esențial.

Același Valeriu Gheorghiță a explicat că persoanele care se vor înscrie pentru vaccinare nu vor putea merge de pe o zi pe alta la centrul de vaccinare, de aceea cei care se înscriu pe 15 ianuarie, cel mai probabil vor fi vaccinați începând cu 18 ianuarie.

Președintele Klaus Iohannis susține că nu s-a vaccinat cu primul lot de vaccin, asta pentru că nu a dorit să se bage în față.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a celor peste 65 de ani și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, precizează președintele Klaus Iohannis.

El spune că, pentru că nu s-a vaccinat până în prezent, nu a produs nicio neîncredere.

„Dimpotrivă, decizia a fost să fie vaccinat tot personalul medical. Prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare. Nu am dorit nici eu, nici premierul, să zic asa, cu ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”, conchide șeful statului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.