Iohannis îl soma pe Ponta, în 2014, să accepte o dezbatere electorală şi îi cerea să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei

12 noiembrie 2019  |  10:15  |  👁 92 Vizualizari


Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL pentru alegerile prezidențiale, a declarat luni seară, după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, că nu ar fi oportună o dezbatere cu Viorica Dăncilă, în așteptarea turului secund din 24 noiembrie. Anterior ședinței, șeful statului a evitat să dea un răspuns pe același subiect, acuzând însă o „manevră” din partea PSD. Nu același lucru îl susținea, însă, în 2014, când tot în contextul alegerilor prezidențiale îi cerea lui Victor Ponta să-şi mandateze echipa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului său „pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale”, apreciind că „singura variantă corectă” este o dezbatere organizată pe un teren neutru.
Concret, pe 4 noiembrie 2014, Klaus Iohannis îi solicita premierului atunci în funcție Victor Ponta să accepte participarea la o dezbatere electorală. Iohannis îl soma în mod public pe candidatul Victor Ponta „să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă”, în care niciunul dintre candidaţi nu porneşte cu “un avantaj ilegitim”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.