Internetul luptă împotriva dezinformărilor legate de coronavirus. Ce înseamnă asta

20 martie 2020  |  06:19  |  👁 729 Vizualizari


Cele mai importante companii din online au emis o declaraţie comună prin care îşi iau angajamentul de a lupta împotriva fraudei şi a dezinformărilor pe tema virusului COVID-19.

Într-o declaraţie comună, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter şi YouTube promit că vor face tot ce este posibil pentru a elimina dezinformările şi tentativele de fraudă din cadrul propriilor platforme.

Angajamentul vine după o teleconferinţă de două ore pe care reprezentanţii companiilor în cauză au avut-o recent cu Casa Albă. Marilor companii li s-a cerut atunci acelaşi lucru – să oprească dezinformările din jurul virusului.

În comunicat se arată că semnatarii lucrează împreună între ei şi cu oficialităţile din zona sănătăţii pentru a lupta împotriva dezinformării şi a pune la dispoziţia utilizatorilor informaţii din surse oficiale.

Măsuri luate până acum

Nu se intră în detalii privind strategia, însă se vorbeşte despre principalele tipuri de conţinut care sunt vizate: reclamele privind presupuse leacuri, ştiri din surse necunoscute şi filmări care conţin teorii ale conspiraţiei.

Unii dintre semnatari au luat deja măsuri în acest sens.

Google a eliminat aplicaţii legate de COVID-19, Twitter a blocat o serie întreagă de conturi, iar Facebook a oprit mai multe campanii publicitare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.