Întâmpinarea Domnului, sărbătoarea creștină prăznuită la 40 de zile de la Crăciun

2 februarie 2021  |  07:47  |  👁 173 Vizualizari


Astăzi, la 40 de zile de la Nașterea Domnului, cinstim ziua ducerii Pruncului Dumnezeiesc la templul din Ierusalim, de către Preasfânta Lui Maică și de către Dreptul Iosif, ascultând de porunca Legii Vechi și împlinind-o.
Tot astăzi, cinstim și ziua când bătrânul Simeon, mișcat de Duhul Sfânt, a venit la templu, unde i s-a împlinit înainte de moarte, așteptarea de a-L vedea cu ochii pe Mesia, precum i se făgăduise. În pruncul cel adus la templu el a văzut, cu ochi prorocesc, noua putere de mântuire, pe care Dumnezeu a dăruit-o lumii. Bucuros de această descoperire, bătrânul Simeon a venit în întâmpinarea pruncului Iisus, L-a binecuvântat și luându-L în brațe, plin de recunoștință și-a cântat minunata lui cântare de preamărire.
E ca și când fiecare din noi ar lua pe pruncul Iisus și i-ar zice ca și Simeon: ,,Ochii mei stăpâne, au văzut mântuirea Ta, pe care ai gătit-o pentru toate neamurile”. Bucuroși și îndatorați de această tainică veste să rostim și noi astăzi cântarea lui de recunoștință: ,,Acum slobozește pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înainte feții tuturor popoarelor; lumina spre descoperirea neamurilor și slava poporului Tău Israel” (Luca 2, 29 – 32).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.