Infrastructură modernizată în comuna Starchiojd prin asociere cu Consiliul Județean Prahova

19 iunie 2020  |  13:55  |  👁 1000 Vizualizari


Primăria comunei Starchiojd, prin asociere cu Consiliul Județean Prahova, a reușit o serie de investiții prin PNDL II. Pentru dezvoltarea infrastructurii și a bunăstării locuitorilor, fie prin PNDL II, fie prin asociere cu Consiliul Județean Prahova, autoritatea locală are în derulare mai multe lucrări de infrastructură.

Printre acestea putem enumera:

  • stadionul din Starchiojd, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, le dă posibilitatea locuitorilor să practice sporturi de echipă, dar să și organizeze evenimente în aer liber;
  • tot în parteneriat cu CJ, au fost refăcute apărările de mal pe pârâul Stâmnic și urmează să înceapă și lucrările la podul peste același curs de apă, în zona Valea Anei;

De asemenea, pe viitor, primarul comunei Starchiojd, Ahmed Cornel Gîrbea, anunță și alte investiții,  una dintre ele fiind modernizarea sistemului de iluminat public, dar și pentru rețele de canalizare și stație de epurare.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a apreciat inițiativa primăriei Starchiojd, condusă de Ahmed Cornel Gîrbea, printr-o postare pe pagina publică de Facebook:

✅ Infrastructură modernizată în comuna Starchiojd
ℹ️ Accesarea de fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală de către autoritățile locale este una dintre sursele importante de finanțare pentru realizarea obiectivelor necesare, în special, în cadrul comunităților rurale.
Astăzi vă prezint o serie de investiții realizate în comuna Starchiojd, unde primarul Ahmed Cornel Gîrbea a știut cum să propună și să și obțină fonduri pentru oamenii pe care îi reprezintă. Fie prin PNDL II, fie prin asociere cu Consiliul Județean Prahova, autoritatea locală are în derulare mai multe lucrări de infrastructură.
🚧 Modernizarea drumurilor comunale în comuna Starchiojd, Valea Anei, Brădet, Rotarea, cu fonduri prin PNDL, programul guvernamental inițiat de Partidul Social Democrat, un proiect în valoare totală de 10,13 milioane de lei, pentru care s-a obținut finanțare de 9,65 milioane de lei, restul fiind susținut din fonduri locale. Acum, sunt în derulare lucrările de asfaltare, mai mult de jumătate din proiect fiind deja executat.
📌 Stadionul din Starchiojd, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, le dă posibilitatea locuitorilor să practice sporturi de echipă, dar să și organizeze evenimente în aer liber. În această perioadă, cu restricțiile impuse de starea de alertă!
📌 Tot în parteneriat cu CJ, au fost refăcute apărările de mal pe pârâul Stâmnic și urmează să înceapă și lucrările la podul peste același curs de apă, în zona Valea Anei.
ℹ️ Acestea însă nu sunt singurele investiții din Starchiojd, pentru că tot prin PNDL, comuna a obținut finanțare și pentru modernizarea sistemului de iluminat public, dar și pentru rețele de canalizare și stație de epurare.
Comuna Starchiojd, ca multe alte localități prahovene, se regenerează. Totul stă însă în capacitatea reprezentanților autorităților locale de a întocmi proiecte și de a accesa fonduri, în beneficiul comunității locale!
🤝 Personal, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, voi susține întotdeauna oamenii cu inițiativă, pentru care modernizarea localităților nu este doar o simplă vorbă!”
sursa: Facebook – Bogdan Toader
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.