Indiferent de provocări, SUA vor continua să susțină Republica Moldova, dă asigurări un înalt oficial american

16 martie 2023  |  06:38  |  👁 82 Vizualizari


Indiferent de provocări, Statele Unite vor continua să susțină Republica Moldova. Este mesajul transmis de Dereck Hogan, adjunctul principal al asistentului secretarului de stat al SUA, înainte de reuniunea de nivel înalt a Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și SUA, desfăşurată astăzi la Chişinău. Oficialii şi experţii din cele patru grupuri de lucru formate în cadrul reuniunii discută despre securitatea, lupta împotriva corupției, cooperarea comercial-economică şi reziliența energetică a Republicii Moldova, transmite tvrmoldova.md.

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe: „Lucrăm împreună pentru consolidarea statulului de drept şi a bunei guvernări, lupta împotriva corupţiei. Un al doilea subiect ţine de securitatea şi apărarea noastră şi stabilitatea regional. Al treilea ţine de cooperarea comercial-economică. Şi al patrulea grup de lucru, care va avea prima sa reuniune în format deplin, ţine de diplomaţia publică şi dezvoltarea legăturilor între societăţile noastre”.

Dereck Hogan, fost ambasador al SUA în Republica Moldova a declarat că, indiferent de provocări, Statele Unite vor continua să fie alături de această ţară. Oficalul a salutat angajamentul Chişinăului pe calea integrării europene și felul în care autoritățile și cetățenii au depăşit crizele suprapuse din ultima perioadă.

Dereck Hogan, adjunctul principal al asistentului secretarului de stat al SUA: „Apărarea acestui viitor mai bun nu a fost niciodată mai importantă decât acum, când ne confruntăm cu impactul devastator al războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Războiul lui Putin a produs consecinţe grave în Republica Moldova. În ciuda acestor provocări aţi continuat să avansaţi pe calea reformelor. În sprijinul acestor eforturi SUA a acordat Republicii Moldova asistenţă în valoare de circa 320 milioane dolari şi intenţionează să ofere, cu aprobarea Congresului, alte 300 milioane de dolari pentru a ajuta la soluţionarea crizei energetice”.

Șeful diplomației de la Chișinău a precizat că relaţiile dintre SUA şi Republica Moldova nu au fost niciodată mai puternice şi a mulțumit partenerilor americani pentru sprijinul oferit în ultimul an.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.