Încă două minivacanțe pentru elevi și bugetari, în luna iunie. Sunt singurele din această vară

5 mai 2021  |  09:22  |  👁 357 Vizualizari


Școlarii și angajații la stat se vor bucura, luna viitoare, de două minivacanțe, cu prilejul zilei de 1 Iunie și de sărbătoarea Rusaliilor.

În 2016, legea a fost modificată, iar data 1 Iunie – Ziua Copilului  devenit sărbătoare legală și zi liberă. Anul cesta, ea pică într-o zi de marți, deci este foarte probabil ca și luni, pe 31 mai, Guvernul să acorde o zi liberă, în condițiile recuperării acesteia. Până una-alta, este aproape sigur că perioada 29 mai – 1 iunie va coincide cu o minivacanță.

Un al doilea weekend prelungit va fi cel de Rusalii. Conform Codului muncii, prima și a doua zi a sărbătorii care pică la 50 de zile de Paște sunt libere. Anul acesta, este vorba des 20 și 21 iunie, la care se adaugă ziua de sâmbătă, 19 iunie.

Acestea vor fi, însă, singurele minivacanțe din vara 2021, pentru români. Pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, bugetarii nu se vor bucura de zile libere în plus, întrucât, anul acesta, sărbătoarea pică în weekend.

După minivacanțele din iunie, următoarele libere vor fi acordate abia spre finalul anului, pe 30 noiembrie și 1 Decembrie, de Sf. Andrei și Ziua Națională a României.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.