În plin sezon estival, țările preferate de români pentru vacanțe revin la restricțiile anti-covid din cauza creșterii îmbolnăvirilor

19 iulie 2021  |  06:21  |  👁 628 Vizualizari


Grecia a intrat pe lista galbenă, iar Spania și Portugalia sunt pe lista roșie, fiind considerate țări cu risc epidemiologic. Așa că, la întoarcerea în țară, românii nevaccinați vor sta 14 zile în carantină.

Spania și Portugalia, două dintre țările preferate de români pentru vacanțe, sunt pe lista roșie din cauza creșterii îmbolnăvirilor de COVID. La fel Seychelles, Cipru şi Maldive.

Ca să mergeţi în aceste ţări trebuie să prezentaţi dovada vaccinării ori un test negativ. Sau certificatul care atestă că aţi trecut prin boală. La întoarcere, dacă nu sunteți vaccinat, veți sta 14 zile în carantină. Pentru a ieși mai devreme, puteți face un test PCR în a opta zi.

În cazul ţărilor din zona Galbenă, cum sunt Grecia şi Emiratele Arabe Unite, aveţi aceleași obligații la intrare.

La revenirea acasă, dacă aveți un test negativ de covid, nu veţi mai sta în carantină. Atenţie, testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore! Dacă vă testați abia la întoarcerea în ţară, trebuie să aşteptaţi rezultatul în casă. Ori puteţi rămâne în carantină 14 zile. Doar copiii de până la 3 ani sunt exceptați și de la test și de la carantină.

Aceste condiții de călătorie se aplică de azi, timp de 14 zile. Toate informațiile importante le puteți găsi pe site-ul ministerului de externe.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.