În Constanța, biletul pe mijloacele de transport în comun va putea fi plătit cu deșeuri

20 mai 2021  |  06:56  |  👁 918 Vizualizari


În Constanța, biletul pe mijloacele de transport în comun va putea fi plătit cu deșeuri

Constanța este primul oraş din România care introduce plata cu deşeurile pe mijloacel de transport în comun. Primăria Constanța va lansa, vineri, campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă care n-a mai fost aplicată în România, până în prezent.

În cadrul acestei campanii, locuitorii și turiștii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, plătind la schimb PET-uri și doze de aluminiu. Mai precis, o călătorie va însemna 3 deșeuri colectate.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, aparține Primăriei Municipiului Constanța în parteneriat cu Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța, Kaufland România și Green Ambalaje, în contextul ediției din acest an a Zilei Municipiului Constanța și a programului național “Vinerea Verde”.

Acțiunea pilot de vineri, 21 mai, se va desfășura în următoarele stații CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireșica); City Park Mall.

În municipiul Constanța se lansează campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă unică în România, prin care locuitorii și turiștii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu.

În funcție de rezultatele acțiunii pilot derulate vineri, 21 mai, Primăria Constanța și partenerii acțiunii iau în calcul extinderea acesteia în fiecare vineri, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Totodată, campania se desfășoară în cadrul Programului Capitala Tineretului din România 2021-2022 și contribuie la atingerea a patru Obiective de Dezvoltare Durabilă: O11 – Orașe și comunități durabile; O9 – Instrastructură și industrializare; O14 – Viața Acvatică; O12 – Consum și Producție Responsabile.

Campanii similare au fost desfășurate și în alte mari orașe din lume și au avut rezultate extrem de bune: Roma (Italia), Istanbul (Turcia), Beijing (China), Surabaya (Indonezia). De exemplu, în Istanbul, în primul an al campaniei au fost colectate 4,1 milioane de PET-uri, echivalentul a 75.000 kg de plastic.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.