Iarnă în martie. Drumuri înzăpezite sau blocate de arbori căzuți pe carosabil, în centrul tării. Circulația feroviară restricționată pe Valea Parhovei și în vestul țării

18 martie 2021  |  08:11  |  👁 553 Vizualizari


Drumarii din centrul ţării au acţionat, joi dimineaţa, pentru îndepărtarea mai multor arbori care au fost doborâţi de viscol pe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Braşov şi Covasna, respectiv pe DN 1 E, în zona Poiana Braşov – Râşnov şi DN 11, în zona pasului Oituz. Trenurile care tranzitează Valea Prahovei circulă pe un singur fir după ce cablurile de alimentare cu energie electrică au fost rupte de copacii căzuți.

Trafic blocat de arbori doborâţi de viscol pe DN 1E, între Poiană şi Râşnov şi pe DN11, la Oituz. Trafic

Conform DRDP Braşov, pe DN 11 km 78-79 au căzut 5 arbori, astfel că, până la degajarea carosabilului circulaţia a fost blocată temporar pe ambele sensuri, ulterior fiind deblocată o bandă de circulaţie.

În ce priveşte DN 1 E, la km 17+600, traficul a fost, de asemenea restricţionat pe ambele sensuri după ce mai mulţi arbori au căzut pe carosabil. Aici, în cursul dimineţii zilei de joi carosabilul era acoperit de zăpadă frământată de 1-5 cm grosime.

Drumarii din centrul ţării au acţionat, joi dimineaţa, pentru îndepărtarea mai multor arbori care au fost doborâţi de viscol pe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Braşov şi Covasna, respectiv pe DN 1 E, în zona Poiana Braşov – Râşnov şi DN 11, în zona pasului Oituz.

Conform DRDP Braşov, pe DN 11 km 78-79 au căzut 5 arbori, astfel că, până la degajarea carosabilului circulaţia a fost blocată temporar pe ambele sensuri, ulterior fiind deblocată o bandă de circulaţie.

În ce priveşte DN 1 E, la km 17+600, traficul a fost, de asemenea restricţionat pe ambele sensuri după ce mai mulţi arbori au căzut pe carosabil. Aici, în cursul dimineţii zilei de joi carosabilul era acoperit de zăpadă frământată de 1-5 cm grosime.

Trenurile ce tranzitează intervalul de staţii Dârste-Timişu de Sus circulă pe un singur fir; linia de contact a fost ruptă

Trenurile care tranzitează Valea Prahovei circulă pe intervalul de staţii Dârste – Timişu de Sus (şi retur) pe un singur fir, prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a locomotivelor, a fost ruptă de arborii prăbuşiţi de pe versanţi, blocând gabaritul de liberă trecere, informează joi Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

„Această măsură este menţinută în următorul interval orar în care Regionala CF Braşov acţionează cu personal specializat şi cu drezine pantograf pentru tăierea şi  îndepărtarea copacilor prăbuşiţi, înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuităţii firului de contact şi a cablului purtător, ambele rupte, şi efectuarea reglajelor la catenară pe o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri. Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică, de arbori prăbuşi de pe versanţi pe calea ferată, au impact direct asupra desfăşurării traficului feroviar în condiţii normale, întrucât este necesară ataşarea unei locomotive Diesel pentru tranzitarea zonei afectate pe un singur fir, fiind astfel înregistrate întârzieri în graficul de circulaţie al trenurilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Brânzan.

Tracţiunea Diesel este realizată cu trei locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

Potrivit sursei citate, personalul feroviar specializat intervine la această oră cu drezina pantograf pe întregul interval de la Predeal la Dârste pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, identificarea zonelor unde este întreruptă alimentarea cu energie şi remedierea deranjamentelor, prin înlocuirea componentelor arse (console şi izolatori) şi a firului de contact rupt, intervenţii necesare pentru redeschiderea circulaţiei în condiţii normale, cu locomotive electrice.

Intervenţii pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică s-au desfăşurat şi în vestul ţării, între staţiile Băniţa şi Merişor, unde  s-a acţionat cu două drezine pantograf pentru înlocuirea unor componente arse sau topite (consolelor şi izolatorilor) şi a firului de contact rupt. Pe acest interval, circulaţia feroviară s-a reluat în condiţii normale, la ora 8:40.

„Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon 021/9521 – Informaţii CFR – iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Constanţa pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web – , unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, a adăugat Oana Brânzan.

Buzău: Circulaţia rutieră oprită pe DN10, la Siriu, din cauza pietrelor căzute pe carosabil

Traficul rutier a fost oprit pe DN 10 Buzău – Braşov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localităţii Siriu, din cauza pietrelor căzute de pe versant şi ajunse pe suprafaţa de rulare, informează Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR.

Conform sursei citate, circulaţia rutieră a fost deviată pe ruta DN 10 (Cislău) – DJ 102B (Calvini) – Vălenii de Munte – DN 1A Cheia – Braşov.

În zona respectivă se acţionează pentru îndepărtarea materialului ajuns pe carosabil, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.