HAOS TOTAL, după alegerile locale: numărul școlilor în SCENARIU ROȘU, de APROAPE ȘASE ori mai mare ca înainte de scrutin

20 octombrie 2020  |  13:18  |  👁 309 Vizualizari


Coincidență sau relație de cauzalitate? Numărul școlilor aflate în scenariul roșu în România a explodat după alegerile locale.

Ministerul Educaţiei anunţă, marţi, că 1.889 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, având cursuri exclusiv online. În 284 de unităţi sunt înregistrate mai multe cazuri de coronavirus, iar restul fac cursuri online pentru că localităţile în care se află au trecut de incidenţa de 3 cazuri sa mia de locuitori. 604 unităţi – de stat şi private – sunt din Bucureşti, conform News.ro.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă, marţi, că 10.736 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

De asemenea, 5.031 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 2 (S2), iar 1.889 de unităţi sunt în Scenariul 3.

”Menţionăm că dintre cele 1.889 de unităţi aflate în această situaţie, 284 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis MEC.

Institutia a precizat că 604 unităţi de îmbătământ – privatesaude stat- sunt din Bucureşti, unde rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.