Guvernul aduce Bursa din România în rândul burselor emergente

27 septembrie 2019  |  11:39  |  👁 65 Vizualizari


Guvernul Dăncilă cu un Program bine structurat aduce Bursa din România în rândul burselor emergente, asta înseamnă clar un plus de lichidități, acces la flux de capital mai consistent si finanțări pentru companiile listate la București mult mai ieftine si mai facile.

FTSE Russell are deosebita plăcere să anunţe că România va primi statutul de Piaţă Emergentă Secundară. Ca parte a revizuirii anuale, Comitetul Consultativ FTSE Russell pentru Clasificarea Ţărilor a aprobat
următoarea modificare a criteriului de rating: “Lichiditate” – Lichiditate de piaţă suficientă pentru a susţine investiţiile globale semnificative” – îmbunătăţită de la “Restricţionat” la “Admis”. Prin urmare, România îndeplineşte cele 9 criterii de calitate ale FTSE pentru statutul de Piaţă Emergenă Secundară potrivit schemei FTSE pentru clasificarea ţărilor. FTSE Russell felicită autorităţile pieţei de capital din România pentru atingerea acestui statut,” se arată în raportul furnizorului global de indici.

Potrivit BVB, este pentru prima dată când un furnizor global de indici upgradează piaţa de capital românească la Piaţă Emergentă.

Reprezentanţii bursei afirmă că este un moment istoric pentru România, a cărei bursă a fost închisă în timpul regimului comunist şi redeschisă aproape jumătate de secol mai târziu. Când a început din nou să funcţioneze, în noiembrie 1995, pe bursă erau listate 6 companii. Acum, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt listate 84 de companii doar pe piaţa principală şi, împreună, au o capitalizare de 36 de miliarde de euro.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.