Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru extinderea termenului de înscriere la vot în Diaspora

13 septembrie 2019  |  09:19  |  👁 127 Vizualizari


Executivul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă care vizează extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nelu Barbu.
„În şedinţa de guvern de astăzi, la propunerea AEP a fost adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, modificarea legii 208/2015 privind alegerea senatului şi Cdep, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea AEP precum şi unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru preşedintele României din anul 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat şi care sunt modificările adoptate prin OUG:
„Printre aspectele propuse spre reglementare prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă se numără stabilirea datei de 15 septembrie 2019, termen limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate ca alegător prin corespondenţă, respectiv ca alegători într-o secţie de votare organizată în străinătate. Sunt regelemntări privind modul în care sunt desemnaţi preşedinţii birourilor electorale de la secţiile de votare din străinătate şi locţiitorii acestora. Termenele la care se fac aceste numiri, de exemplu cu 45 de zile înaintea primei zi de vot în străinătate. Sun câteva obligaţii pentru preşedintele biroului electoral al secţiei de votare din străinătate, locţiitorul şi membrii biroului. De asemenea sunt transmise informaţii cu privire la modul în care vor fi remunerate aceste persoane”, a adăugat Nelu Barbu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.