22 decembrie 2020 | 10:05 | 👁 383 Vizualizari
Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun și de pe cea de Revelion, în casele românilor. Însă, mulți dintre cei care o pregătesc fac o greșeală majoră. Regula pentru ca preparatul să iasă așa cum trebuie, adică incredibil de gustos, este foarte simplă și ține de ingredientele alese.
Aproape toți românii au făcut, la un moment dat, o greșeală majoră atunci când au vrut să pregătească o salată de boeuf savuroasă. Deși câteva reguli simple sunt cunoscute de fiecare persoană care se ocupă de gătit, în familia ei, acest truc tinde să nu fie pus în aplicare, astfel că rezultatul iese departe de cel ideal.
Două dintre secretele pentru o salată de boeuf reușită sunt: scurgerea legumelor înainte, pentru ca preparatul să nu iasă apos, și adăugarea unui strop de lămâie în maioneză, astfel încât aceasta să nu fie grețoasă. Însă, greșeala majoră pe care o fac multe persoane este faptul că nu folosesc carne de vită, ci o înlocuiesc cu alte tipuri de carne. Doar carnea de vită dă gustul pe care ar trebui să îl aibă orice salată de boeuf!
Prin urmare, primul pas în pregătirea unei salate de boeuf excelente este alegerea cu grijă a ingredientelor. Este nevoie de un kilogram de cartofi, 400 de grame de castraveți și gogoșari murați, 500 de grame de morcovi și, foarte important, de 450 de grame de carne de vită.
Modul de preparare este simplu. Mai întâi, se pun la fiert cartofii, morcovii și carnea de vită. După ce toate aceste ingrediente au fiert suficient, acestea se taie în cubulețe mici și se amestecă bine. Cel mai recomandat este ca mixarea să se facă cu mâna curată, pentru ca aromele să se combine foarte bine. La final, se adaugă maioneză după pofta inimii. Ultima fază a pregătirii implică multă creativitate. Salata se poate orna după bunul plac cu maioneză, castraveți și gogoșari, măsline, morcovi. Se pot folosi și ouă fierte, de exemplu, pentru a forma oameni de zăpadă pe deliciosul preparat.
Deși este foarte gustoasă, salata de boeuf nu este pentru oricine. Pentru că se pregătește cu maioneză, acest preparat nu este recomandat persoanelor care au colesterolul mare. Nu este de glumit cu această problemă, pentru că poate duce la complicații grave. Pot fi blocate arterele și poate fi provocat un accident vascular cerebral (AVC) sau un atac de cord. În plus, acest preparat nu le este recomandat nici persoanelor care vor să își mențină silueta sau să scadă în greutate.
Astfel, pentru pofticioșii care nu se pot bucura de o salată de boeuf clasică, poate fi pregătită o variantă specială. Pentru aceasta se poate folosi carne de pui. Deși gustul nu va fi chiar la fel, preparatul dietetic le va împăca pofta celor care nu se pot bucura de prima variantă a salatei. În loc de maioneză se poate face un sos cu iaurt, cremă de brânză, muștar și sare după gust. Acest fel se salată poate fi decorată, de exemplu, cu cremă de brânză și cubulețe de morcovi, castraveți, gogoșari sau alte ingrediente.
Vegetarienii pot încerca rețeta de salată de boeuf cu ciuperci.
Ne puteti gasi si pe Facebook!
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.