Grecia, pe lista roșie de la 1 august. Persoanele vaccinate nu intră în carantină la revenirea în țară

30 iulie 2021  |  06:31  |  👁 432 Vizualizari


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat joi lista țărilor cu risc epidemiologic care intră în vigoare începând cu 1 august.

Decizia ca lista să intre în vigoare abia de duminică, 1 august, a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână, transmite CNSU.

Grecia și Irlanda trec din zona galbenă în zona roșie, începând de duminică alături de Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale SUA, potrivit sursei citate.

Rata de incidență a crescut în Grecia, în doar o săptămână, de la 2,9 la 3,46. Toate țările care depășesc pragul de 3/1000 intră pe lista roșie în România.

De asemenea, Franța, Belgia, Israel, SUA, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen trec din zona verde în cea galbenă în urma creșterii incidenței, iar Suriname și Insulele Feroe din cea roșie în cea galbenă, în urma scăderii incidenței.

În schimb, în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay, conform datelor publicate joi, pentru perioada 12 – 25 iulie 2021 de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Cazurile de Covid-19 la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile (harta Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor)
Cazurile de Covid-19 la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile (harta Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor)
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.