Gorilele de munte ar putea fi amenințate de propagarea noului coronavirus.

4 mai 2020  |  08:14  |  👁 1172 Vizualizari


Una dintre cele mai spectaculoase primate, gorilele de munte, ar putea fi amenințată de propagarea noului coronavirus. Specia este pe cale de dispariție după ce au mai rămas în sălbăticie doar o mie de exemplare.

Gorilele de munte erau deja amenințate de schimbările climatice și braconieri. Acestor pericole li se adaugă acum pandemia COVID 19.

În Congo, temerile biologilor s-au amplificat după ce au apărut cazuri de infectare cu noul coronavirus la pisici și la un câine. Doctorul Eddy Kambale, un veterinar care s-a specializat în monitorizarea și tratarea la nevoie a primatelor, spune că intervențiile în cazul animalelor aflate în libertate este o mare provocare. Doctorul Kambale se teme că dacă apare un prim caz vor fi pierdute multe gorile.

El face parte dintr-o organizație non-profit care încearcă să conserve sau chiar să mărească populația de gorile. Aceeași misiune și-au asumat-o și în cazul epidemiei de Ebola.

Una dintre primele măsuri luate a fost izolarea unei zone unde, în mod normal, aveau acces turiștii. Și pădurarii sau veterinarii trebuie să stea la distanta iar observațiile se fac cu ajutorul binoclului.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.