Ghidul celor mai bune parfumuri masculine de la Tom Ford

7 iulie 2020  |  10:30  |  👁 927 Vizualizari


Cei care au cea mai mică pasiune pentru fashion sunt familiarizați cu numele Tom Ford. El este cel care a repus pe picioare compania Gucci, ridicând-o din marasmul financiar, a atras atenția unei generații de bărbați către ceea ce înseamnă croitoria de clasă și își poate aroga meritul de a fi îmbrăcat aproape pe oricine, de la… James Bond la Johnny Depp. Dincolo de asta, Tom Ford a regizat filme nominalizate la Oscar și, în general, se poate spune despre el că aproape tot ce atinge se transformă în aur.

Parfumurile nu se abat de la această regulă. Celebra colecție de parfumuri Tom Ford are o reputație incredibil de bună, fiind considerată drept unul dintre standardele acestei industrii. Și chiar dacă majoritata parfumurilor Tom Ford sunt pe piață doar de vreo 10 ani, ele sunt privite deja drept niște „clasice”. Cu alte cuvinte, sunt adevărate „arme”, obligatoriu de purtat de către orice gentleman care se respectă.

Ce face un parfum Tom Ford cu adevărat unic? Și chiar merită să plătești prețul măricel pe care îl are? Care dintre parfumurile Tom Ford merită acest preț? Încercăm să răspundem la aceste întrebări.

Colecțiile de parfumuri Tom Ford
Primul lucru pe care trebuie să-l cunoaștem atunci când cumpărăm un parfum Tom Ford este cum sunt organizate colecțiile acestuia. Pentru că există un număr de categorii distincte – Oud, Portofino, Noir. Însă, în general vorbind, parfumurile Tom Ford merg pe două linii: Signature și Private Blend.

Linia Signature
Această linie conține ceea ce s-ar putea traduce prin „plăcerile mulțimii”. Parfumurile încadrate aici sunt bogate și complexe, dar și extrem de purtabile. Consideră-le parfumuri de zi de zi – genul acela care e posibil să-ți rămână favorite pe veci. Rafinate, dar nu într-atât de mult încât să atragă atenția marilor experți parfumieri. Dar tocmai în asta constă frumusețea lor.

Linia Private Blend

În partea opusă a spectrului se află linia Private Blend. Ford însuși a descris această colecție drept propriul său „laborator de parfumuri”. Un loc în care el experimentează, fără a fi constrâns de tendințele și regulile convenționale. Rezultatul este o gamă unică și interesantă de parfumuri, care pot fi purtate de sine stătătoare sau în combinație cu alte ape de parfum ale liniei. Este, după spusele lui Ford, o colecție „creată având mintea unui cunoscător într-ale parfumurilor”.

De ce să cumperi un parfum Tom Ford?
Privind lucrurile simplist, pentru că Tom Ford ia parfumeria în serios. Fiecare dintre parfumurile lui este conceput în așa fel încât beneficiază de note de top alese de Ford însuși. Pentru multe case de modă, parfumurile sunt „gândul de după”. Tom Ford, însă, le consideră esențiale: ultima și cea mai importantă piesă a unei ținute.

De fapt, a și spus-o în trecut, că el mai degrabă ar renunța la hainele sofisticate și la luxul modern în favoarea unui parfum bun. E un mod de abordare a parfumeriei care rezultă în strălucirea pe care o are fiecare produs conceput de Ford, făcându-l respectat și, în același timp, popular. Iată care sunt cele mai cunoscute parfumuri Tom Ford:

 

Oud Wood

Sezon: toamnă/iarnă Ocazie: seara

Despre parfumurile cu oud se știe că sunt adânci și complexe, înă acest bestseller de la Tom Ford face cea mai bună introducere în zonă. Având note bogate și lemnoase, este unul dintre cele mai light oud-uri de pe piață, dar în același timp unul care persistă și are un „zvâc” impresionant. Cu a sa aromă de lemn de santal la bază, este un parfum excelent pentru a fi purtat iarna, un adevărat clasic modern.

Neroli Portofino

Sezon: vara Ocazie: în timpul zilei

Unul dintre numeroasele parfumuri unisex de la Tom Ford. Neroli Portofino își trage inspirația de la coloniile clasice, fiind jucăuș, cu arome citrice care-i definesc caracterul al cărui punct forte nu este persistența. Notele de top de citrice și rozmarin deschid calea către aroma de neroli și floare de portocal african, înainte de a releva baza de ambră și mosc. Gândește-te la călătoriile pe mare, la petrecerile din grădinile de vară și la leneșele și însoritele după-amieze mediteraneene.

Noir

Sezon: toamnă/iarană Ocazie: noaptea

Noir a devenit una dintre piesele de rezistență ale colecțiilor Tom Ford. Un clasic contemporan, cu un distinctiv caracter masculin. Condimentat și corpolent, o apă de parfum adâncă și intrigantă, care persistă pe piele și se dovedește companionul perfect pentru o cină intimă sau pentru o întâlnire nocturnă, pe timp de iarnă. Note de top de bergamotă italiană, verbena și violete, note de mijloc de piper negru, nucșoară și iriși toscani și o bază de ambră, paciuli, vetiver și vanilie.

Grey Vetiver

Sezon: primăvara Ocazie: în timpul zilei

Cei aflați în căutarea unui parfum de vetiver, care să-i acompanieze în lunile de tranziție, de la iarnă la vară, își pot face foarte bine treaba cu Grey Vetiver. E un parfum persistent și vioi, cu note dominante de vetiver, îndulcite de note sărate și solare, în acorduri lemnoase. Printre acestea, se strecoară citrice și condimente, rotunjind un parfum matur și statornic, care e prezent pe piață de un deceniu.

Fucking Fabulous

Sezon: toamna Ocazie: seara

Unul dintre cele mai recente parfumuri Tom Ford, cu un nume menit să șocheze, lansat la New York Fashion Week din anul 2017. Ingredientele cheie includ uleiul de migdale, tonka, rădăcina de orris, pielea, cașmirul și uleiul de salvie. Este un parfum de toamnă, îndrăzneț, nerecomandat celor liniștiți, cărora nu le place aventura. Dacă ai încredere că-l poți purta, devine un aliat puternic, care va lăsa întotdeauna o impresie, oricare ar fi aceasta.

Tom Ford For Men

Sezon: primăvară/toamnă Ocazie: în timpul zilei

Tom Ford for Men este un parfum lemnos, cu arome florale de mosc și cu o personalitate serioasă. Un amestec de note ușoare, citrice, dar și întunecate, cu subnote reci, care-l fac perfect de purtat în lunile de tranziție. Notele de top includ ghimbir, mandarin, ulei de frunză de lămâi, busuioc, bergamotă și violete. Cele intermediare – portocal tunisian, piper, tabac și grapefruit, iar cele de bază – ambră, paciuli de Virginia, vetiver, cedru, piele și lichen.

Tuscan Leather

Sezon: iarnă Ocazie: seara

Dacă ești în căutarea unui parfum puternic de iarnă, capabil să străbată gerurile, Tuscan Leather e alegerea perfectă. Un parfum versatil, cu aromă de piele, potrivit mai degrabă pentru ocaziile formale, ce poate fi purtat însă și la ținute casual, fără probleme. Este persistent, un singur „fâs” fiind de ajuns pentru a face față celor mai reci zile de iarnă. Așteaptă-te la o deschidere dulceagă, care se transformă într-o bază adâncă și masculină.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.