Frigul de afară scumpeşte legumele româneşti

11 octombrie 2021  |  05:43  |  👁 302 Vizualizari


Răcirea bruscă a vremii în acest început de octombrie îi obligă pe legumicultori să își încălzească solariile mai devreme decât o făceau în mod normal. Ca să nu îşi piardă recolta, temperatura din solarii nu trebuie să scadă sub 20 de grade ziua şi sub 10 grade noaptea. Bani mai mulţi cheltuiţi pentru încălzire, înseamnă şi creşterea preţului la vânzare.

Sobele din sere duduie de dimineaţă în bazinul legumicol din Glodeanu Sărat, judeţul Buzău. De câteva nopți, temperaturile au scăzut dramatic, aproape de zero grade.

Aurelia Roman cultivă castraveţi. Dacă nu le asigură şi căldura, nu va recolta mare lucru. Cu trei sobe menţine în solar 20 de grade în timpul zilei.

Având în compoziţie 90 la sută apă, castravetele este cel mai afectat de temperaturile scăzute. Cum zilele trecute, noaptea, temperaturile au scăzut la 5 grade Celsius, legumicultorii au fost nevoiţi să facă focul în sere.

Cum oferta de legume româneşti scade din nou, preţurile încep să crească. Castraveții, conopida și gogoșarii se vând cel mai scump. Din serele de la Glodeanu Sărat se şi exportă legume, în principal în Italia.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.