FOTO: Comuna Secăria beneficiază de rețea nouă de apă și reabilitarea srăzilor

16 mai 2020  |  14:35  |  👁 1295 Vizualizari


Localitate prahoveană, cu zone pitorești și oameni dăruiți acestor locuri, autoritățile locale din Secăria au beneficiat de sprijin în dezvoltarea comunităților.

Comuna Șecăria, desfășoară în acest moment două lucrări de reabilitare și modernizare în infrastructura rutieră și pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă. Aceste investiții sunt realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader este de părere că dezvoltarea județului Prahova depinde și de capacitatea autorităților locale de a accesa fonduri europene sau guvernamentale și cred că trebuie să cunoaștem exemplele de bune practici, cu impact benefic pentru comunitate.

Citiți și La Comarnic sunt în lucru două proiecte importante pentru comunitatea locală – FOTO

Așa cum la Comarnic, sunt în desfășurare două lucrări importante pentru locuitorii orașului, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și la Secăria, tot prin PNDL, sunt în execuție două lucrări care vor veni în ajutorul locuitorilor comunei:

  • Finalizarea extinderii și modernizării sistemului de alimentare cu apă în comuna Secăria – 1.970.821,00 alocați prin PNDL II;
  • Lucrări de reabilitare pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație  pe unele străzi din comuna Secăria, pe o lungime de aproximativ 1,8 km – 1.384.000,00 alocați prin PNDL II

Trebuie să știți că în localitățile județului Prahova, prin PNDL – etapa a II-a, au fost semnate contracte pentru 164 de obiective de investiții, a căror valoare totală depășește 756,9 milioane de lei.

PNDL este un program de finanțare multianual, lansat de Partidul Social Democrat și coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Bogdan Toader spune că prin acest program se finanțează realizarea de lucrări de infrastructură rutieră, educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică sau administrativă, și-a dovedit utilitatea în multe dintre localitățile județului Prahova și sper să fie continuat în România pentru că s-a aflat la un pas de a fi desființat, chiar la începutul mandatului, de către guvernul condus de Ludovic Orban.

,,Fiecare locuitor al județului nostru trebuie să aibă parte de condiții mai bune de trai, de infrastructură rutieră îmbunătățită, să aibă acces la apă la robinet, în propriile locuințe, la canalizare, la gaze naturale. Iar cei mici – preșcolari, elevi și liceeni să aibă condiții normale de desfășurare a activității de învățământ!” spune președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.