Fostă candidată AUR la Senat, reținută pentru că ar fi furat pensiile și alocațiile mai multor copii cu handicap

21 februarie 2022  |  06:20  |  👁 287 Vizualizari


O fostă candidată la Senatul României din partea AUR Alba, Simona Mărginean, a fost reţinută şi este acuzată de delapidare şi fals intelectual.

Femeia, care în ultimul an a lucrat ca poştăriţă, este suspectată că ar fi sustras bani din alocaţii şi pensii în ultimele 6 luni. Concret, este suspectată că din august până în decembrie anul trecut şi-ar fi însuşit aproape 35.000 de lei din alocaţii, pensii, indemnizaţii de handicap sau pensii de boală.

54 de persoane care aveau aceste drepturi acuză că nu şi-au primit banii, iar Simona Mărginean ar fi semnat cupoanele pentru aceste drepturi în fals, pentru a demonstra că ar fi dat banii oamenilor.

Prejudiciul a fost recuperat, iar procurorii vor cere arestarea ei preventivă pentru delapidare şi fals intelectual.

Fost candidat AUR pentru un post de senator la alegerile din 2020, Mărginean a ocupat şi funcţia de consilier al primarului din Valea Lungă.

Deputatul AUR Alba, Daniel Gheorghe Rusu, a declarat  că Simona Mărginean este membru AUR Alba şi că el ar fi aflat de întreaga istorie vineri, 18 februarie. Rusu a adăugat că în cazul în care femeia nu se va retrage din partid, va fi exclusă.

”Nu mai poate fi membru”, a precizat Rusu.

Contactat de Libertatea.ro, copreşedintele AUR George Simion a declarat: „Am aflat despre problemele doamnei Mărginean, este deja fostă membră AUR. A fost exclusă din partid imediat. Avem în statut că nu se acceptă aşa ceva”.

Comunicatul oficial al IPJ Alba

Redăm comunicatul de presă emis de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Alba:

Un fost factor poştal a fost reţinut de poliţişti pentru delapidare şi fals intelectual. Şi-ar fi însuşit peste 35.000 de lei din alocaţii, pensii şi indemnizaţii, care s-ar fi cuvenit unor cetăţeni din comuna Valea Lungă, judeţul Alba.

La data de 17 februarie 2022, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august-decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuţiilor de serviciu, de factor poştal, şi-ar fi însuşit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi băneşti (indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă.

Pentru a-şi acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele şi ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali.

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire şi a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondenţă expediată de instituţii publice către 36 de destinatari, persoane fizice şi persoane juridice.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, anterior reţinerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, poliţiştii au percheziţionat domiciliul femeii.

Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral.

În cursul zilei de azi, 18 februarie, persoana reţinută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.