Fonduri suplimentare pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în contextul epidemiei de coronavirus

17 martie 2020  |  07:12  |  👁 691 Vizualizari


La propunerea președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ieri s-a aprobat rectificarea bugetului, pentru alocarea de urgență a fondurilor necesare achiziționării aparaturii medicale destinate Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în contextul epidemiei de coronavirus.
Consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 1,513 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, astfel încât să poată fi îndeplinite condițiile pentru tratarea eventualelor cazuri de coronavirus ce ar urma să fie internate în cadrul secției speciale din cadrul celei mai mari unități medicale a județului Prahova.
Cu fondurile respective vor fi achiziționate mai multe echipamente medicale – platforma de analiză a probelor biologice prin tehnica Real Time PCR (valoarea alocată fiind de 400.000 de lei), a 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen (suma alocată fiind de 601.000 de lei), monitoare (215.000 de lei) și a unei stații centrale de monitorizare a pacienților (297.000 de lei).
În cadrul ședinței de ieri a consilierilor județeni, care a durat cel mai puțin din întreaga istorie a Consiliului Județean Prahova – doar două minute! – s-a suplimentat astfel suma alocată inițial capitolului bugetar “Sănătate” a transferurilor pentru finanţarea cheltuielilor de capital la Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Pentru alocarea acestor fonduri pentru Spitalul Județean, s-a aprobat modificarea repartizării excedentului rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2019, prin diminuarea cu suma de 1.513.000 de lei a transferurilor alocate pentru programe comunitare, respectiv pentru reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.