Focuri de arma pentru stoparea contrabandei cu țigări, la granița cu Ucraina

16 octombrie 2019  |  15:28  |  👁 507 Vizualizari


Potrivit unui  comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Bixad, judeţul Satu Mare, un grup de persoane transportând în spate colete voluminoase spre interiorul ţării.

„Colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţiile legale prin voce, dar acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, trei focuri de avertisment în plan vertical. Poliţiştii de frontieră au reuşit să reţină, cu ajutorul câinelui de serviciu Rot, o persoană de sex masculin, în vârstă de 23 de ani. Celelalte persoane, profitând de terenul accidentat şi împădurit, s-au înapoiat pe teritoriul statului vecin (Ucraina n. r.)”, se menţionează în comunicat.

Echipa de intervenţie a descoperit, la aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră, 18 colete voluminoase, cu ţigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.300 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 73.710 lei.

Cetăţeanul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore de către organele de poliţie judiciară, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.