Familia fostului ministru Sebastian Vlădescu deține firma care asigură mentenanța ventilatoarelor din TIR-ul ATI de la „Victor Babeș”

14 aprilie 2021  |  06:29  |  👁 358 Vizualizari


Apar noi date despre firma care trebuia să se ocupe de buna funcționare a ventilatoarelor din TIR-ul ATI de la spitalul „Victor Babeș: este vorba despre compania Medist SRL, înregistrată în urmă cu 26 de ani.

Firma Medist SRL, înființată în anul 1994, este unul dintre cei mai importanți distribuitori de aparatură medicală din România. În toate unitățile de terapie intensivă mobile din țară funcționează ventilatoare livrate de acestă companie, aduse din Statele Unite.

Conform contractului încheiat cu IGSU, această firmă, odată ce le livrează, are obligația și de a se asigura că ele funcționează în parametri.

Toate ventilatoarele de la secția mobilă ATI a Spitalului „Victor Babeș” au intrat concomitent în avarie, iar din cei opt pacienți internați în unitate trei au intrat în stop cardio respirator și au decedat, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, a precizat DSU.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Medist SRL este deținută de Ionel Manole, Mihaela-Elena Manole, Carmen Vlădescu (63 de ani), Sebastian-Alexandru Vlădescu (34 de ani), Gheorghe Florin Coica, Cristian Ioana Crăciun și Cristina Gabriela Anghel. Administrator este Gheorghe Florin Coica.

Carmen Vlădescu este fosta soție a ex-ministrului PNL al Finanțelor, Gheorghe Theodor Sebastian Vlădescu, iar Sebastian-Alexandru este fiul lor.

Fostul ministru Sebastian Vlădescu este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu este acuzat că ar fi primit mită peste 3,3 de euro ca să asigure finanțare pentru reabilitarea căii ferate.

Alături de el, au fost deferiți Justiței și fostul deputat PNL Cristian Boureanu și fostul șef al Eximbank, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Cristian Dascălu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.