Cel mai utilizat avion de luptă al SUA, vulnerabil la atacurile hackerilor

13 noiembrie 2019  |  14:13  |  👁 354 Vizualizari


O echipă de hackeri a reușit, în acest an să acceseze sistemul de operare al unui avion de luptă F-15, în timpul unui test. Succesul acestui test a reușit să creeze o oarecare panică în rândul forțelor aeriene americane. Astfel cercetători externi au avut acces fizic la sistemul critic al avioanelor F-15, pentru a căuta punctele vulnerabile.

Hacckerii au efectuat o mare varietate de atacuri cibernetice printre care și injecția de malware. Astfel au atacat sistemul și fizic cu șurubelnițe și clești. În urma acestui test, cutia care ar fi trebuit să asigure securitatea circuitelor electronice, fusese deschisă iar cablurile atârnau din ea.

Un lucru bun tot a fost înregistrat. Față de alți ani în care civilii nu erau implicați în astfel de teste, de această dată armata amerciană a permis acest lucru.

Reprezentanții armatei sunt convinși că  hackerii din SUA trebuie să poată avea acces pentru a testa vulnerabilitatea sistemelor.

Avioanele F-15 sunt principalele aerobave folosite în luptele aeriene dar care au fost victimele unui atac cbernetic. În 2014 hackerii nord-coreeni s-au infiltrat într-un computer din rețeaua care aparține firmei aerospațiale a Coreei de Sud.

Sursa: dcnews.ro 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.