Expoziție de trenulețe și machete feroviare/ Hai în Gară la Nenea Iancu, în Palatul Culturii din Ploiești!

4 octombrie 2022  |  10:31  |  👁 367 Vizualizari


După o pauză de un an, Sala Coloanelor din Palatul Culturii din Ploiești va găzdui, în weekend, de vineri, 7 octombrie, și până duminică, 9 octombrie, o nouă expoziție de machete feroviare funcționale și statice, la care sunt invitați să vină toți iubitorii de trenulețe și diorame reprezentând sistemul feroviar românesc.
Bogdan Radu Bocsan, membru fondator al Clubului Feroviar Republica (CFR) Ploiești, organizator al expoziției și unul dintre împătimiții modelismului feroviar, a pregătit mai multe surprize plăcute pentru prahoveni, printre care și circa 150 de metri de șine cu trenulețe electrice, în cele 50 de module care vor putea fi admirate de către vizitatori. Expoziția este rodul muncii modeliștilor români care au pregătit de la zero, după cum spune Bogdan Radu Bocsan, diorame reprezentând crâmpeie din sistemul feroviar românesc, în spatele cărora stă foarte multă muncă.
Trebuie spus că au intrarea gratuită în cadrul expoziției pensionarii și persoanele cu dizabilități, precum și copilașii sub un metru înălțime. Altfel, biletele (care vor fi o reproducere a vechilor bilete cartonate ale CFR, ce vor fi compostate la intrare, aidoma ”nașilor” din trenurile de călători) costă între 4 lei (pentru copii), 6 lei pentru adulți și 15 lei pentru familii (unul-doi adulți și copii). Pe de altă parte, pentru grupurile de elevi, însoțiți de un profesor/învățător, ca urmare a colaborării cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, costul unui bilet va fi de numai 1 leu, însă în aceste cazuri este nevoie de programare.
Expoziția se deschide vineri, 7 octombrie, la ora 11.00 până la ora 18.00, putând fi vizitată sâmbătă de la ora 10.00 până la ora 18.00, în timp ce duminică programul va fi puțin mai scurt, de la ora 10.00 până la ora 16.30.

sursa https://prahovainfo.ro/timp-liber/5496-expozi%C8%9Bie-de-trenule%C8%9Be-%C8%99i-machete-feroviare-hai-%C3%AEn-gar%C4%83-la-nenea-iancu,-%C3%AEn-palatul-culturii-din-ploie%C8%99ti.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.