Euronews/ Ciucă: Iulian Dumitrescu NU are susținerea Biroului Politic Național să candideze la CJ Prahova

24 mai 2024  |  07:12  |  👁 74 Vizualizari


Preşedintele Senatului şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit, la Euronews, despre candidatura fostului prim-vicepreşedinte al PNL Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. Întrebat dacă are sau nu are susținerea PNL, Ciucă a reconfirmat că nu are susținere din partea Biroului Politic Național.
„Am explicat acest lucru și explic și acum. Nu am niciun fel de reținere. Nu are susținere a Biroului Politic Național. Am validat toate candidaturile la primăriile, municipiile de de județ și la Consiliul Județean. Până în momentul în care de la Prahova nu am primit o astfel de solicitare și ne-am dat seama că este o scăpare în statut legată de faptul că în trecut președinții consilierilor județene se alegeau din rândul membrilor Consiliului Județean și atunci nu este prevăzut (…) Dar am dat imediat sarcină să să treacă la modificarea statutului și după alegerile locale vom avea Consiliu Național sau chiar Congres, în funcție de situație, astfel încât să putem să modificăm statutul”, a declarat Nicolae Ciucă.
El a precizat că Iulian Dumitrescu „nu a avut această susținere politică din partea noastră și structura locală a putut pe baza prevederilor de statut, fără solicitarea acordului politic”. Ciucă a adăugat că „Partidul Național Liberal are o anumită atitudine față de astfel de situații și voi menține aceeași atitudine”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.