Eurodeputaţii votează astăzi rezoluţia cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Schengen

18 octombrie 2022  |  06:24  |  👁 103 Vizualizari


Parlamentul European este mai eficient decât presupuneau autorităţile de la Bucureşti! Eurodeputaţii vor vota peste câteva ore rezoluţia cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Politicienii vor evalua măsurile referitoare la controalele temporare la frontiere şi vor solicita oficialilor ambelor ţări să respecte normele actuale de liberă trecere. Majoritatea eurodeputaţilor au îndemnat statele-membre să admită faptul că atât România, cât şi Bulgaria îndeplinesc toate condiţiile de intrare în Zona Schengen.

În orice caz, dacă rezoluţia va fi adoptată în Parlamentul European, această nu va avea efect legislativ. Decizia finală revine guvernelor statelor din blocul comunitar, care se vor întruni în luna decembrie, în cadrul Consiliului Justiţiei şi Afacerilor Interne. Pe scurt, JAI.

Consiliul se reuneşte, de obicei, o dată la trei luni şi, pentru ca o propunere să devină lege, este nevoie de unanimitate. Autoritățile din România speră să convingă Olanda, iar pe 8 decembrie să aibă un vot pozitiv pentru Schengen.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.