Eugen Tomac demisionează din funcţia de preşedinte al PMP

9 decembrie 2020  |  10:36  |  👁 326 Vizualizari


Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a anunţat miercuri dimineaţa că demisionează din funcţie, precizând că decizia sa este o urmare a asumării eşecului pe care partidul l-a înregistrat la alegerile parlamentare.

„Considerăm că în democraţie e absolut esenţial să priveşti cu realism şi responsabilitate spre rezultate. […] În foarte multe analize ale situaţiei suntem prezentaţi ba cu 5%, ba cu 4,99%, ba cu 4,90%. Vreau să va spun următorul lucru, în mod clar am obţinut un rezultat bun în condiţiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai bun.”

Tomac a adăugat că la nivel de ţară, PMP ar fi făcut peste 1190 de contestaţii către BEC judeţene şi central, al căror rezultat este aşteptat, dar că asta nu înseamnă că partidul său contestă alegerile per ansamblu.

„Nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri, în mod justificat însă dorim să fie analizată fiecare solicitare cu maximă seriozitate. De asemenea, considerăm că în politică totdeauna lucrurile trebuie luate şi analizate prin prisma rezultatului exact aşa cum este validat în urma votului pe care îl dau cetăţenii.

Am avut în această dimineaţă o şedinţă lungă cu colegii mei din Colegiul Naţional din PMP şi, pentru că sunt conştient că toţi ne doream mai mult şi aşteptam un rezultat mult mai bun, am luat decizia de a-i informa că îmi asum acest rezultat care mă nemulţumeşte. (…) Prin urmare, pentru că îmi asum acest rezultat, mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte al PMP, urmând ca preşedintele executiv, Marius Paşcan, să preia funcţia de preşedinte interimar”, a declarat Tomac.

Eugen Tomac a fost preşedintele PMP timp de 7 ani

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.