Eleva Anului – Alexa Tudose, premiată cu aur la Olimpiada Balcanică de Informatică, admisă la Oxford

30 mai 2020  |  07:23  |  👁 1545 Vizualizari


Premiata de Consiliul Județean Prahova cu titlul de Eleva Anului la Gala de Excelenta a Invatamantului Prahovean, Alexa Tudose a castigat medalia de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica.

Medalia de aur a ajuns la noi în țară, după ce Alexa Tudose, elevă în clasa a XII-A la Colegiul Național „I. L. Caragiale” din Ploiești, a devenit prima fată din istoria concursului care și-a adjudecat cea mai strălucitoare medalie.

Colegii ei de echipă au cucerit alte trei medalii. Alexa Tudose se pregătește de Bacalaureat, având deja 14 medalii internaționale. De data aceasta, clasarea de la Balcaniadă i-a reconfirmat valoarea, mai ales că s-a duelat cu 51 de concurenți din 13 țări.  „A fost o experiență benefică. Am fost mândră că am putut să-mi reprezint școala, județul și țara. Rezultatul a venit ca o confrmare a faptului că acesta este domeniul care mi se potrivește cel mai bine”, a povestit Alexa Tudose.

Însă nimic nu ar fi posibil fără ajutorul profesorilor de la Colegiul I.L. Caragiale, care antrenează aceste creiere geniale și ajută elevii din Ploiești să obțină cele mai importante premii de competiții internaționale de renume.

Performantele sale nu au stagnat. Recent, Alexa Tudose a fost admisa la Universitatea Oxford.

sursa: antena3.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.