E legal să pui absențe copiilor care-și țin camerele închise la ore? Ce pot face profesorii și elevii

RETRANSMITTED CORRECTING NAME OF AUTHOR FROM WILLIAMS TO WALLIAMS Jack listens to David Walliams reading Trish the Troll after the comedian and author announced he will release a free audio book a day for children in lockdown due to coronavirus pandemic. (Photo by Ian West/PA Images via Getty Images)

13 noiembrie 2020  |  07:19  |  👁 658 Vizualizari


Odată cu închiderea fizică a școlilor, școala online multiplică problemele tuturor. Profesorii sunt frustrați să predea în fața 20 de avataruri sau casete negre cu o literă pe ele, dar este justificat să primească absență un copil care refuză să-și arate fața la cursurile online?
Comportamentul de a-ți ascunde mediul intim este întâlnit și la adulți, la cursurile online. Pur și simplu ne-am simți mai bine fără ca imaginea noastră, fundalul camerei și obiectele să fie dezvăluite, când discutăm profesional “pe zoom”. “Pe zoom” exprimă, generic, întâlnirile digitale, care au devenit o obișnuință în pandemie, obicei care va mai dura luni sau ani. Mai ales că e limpede că o parte a activității se va derula, și după perioada COVID, de la distanță. Așa se simt adulții.
Nițoi a explicat pentru site-ul de educație  de ce copiii refuză în anumite circumstanțe să-și deschidă camera și le oferă câteva sfaturi profesorilor pentru a putea gestiona această situație. Mai mulți profesori i-au amenințat pe copii că le pun absențe dacă nu stau cu camera video on.
“Elevii nu au obligația legală de a păstra camerele web pornite. Impunerea unei astfel de condiții sub amenințarea absenței de la curs sau condiționarea notelor este ilegal”, au punctat asociațiile de elevi.
Ambele comportamente au argumente temeinice.  În cazul elevilor, spune psihologul, putem discuta despre nevoia de intimitate (intimitatea propriei imagini, a locuinței, a persoanelor care se plimbă prin spatele calculatorului) sau nevoia de siguranță (camera închisă îmi asigură protecția imaginii, pentru că aceasta nu mai este expusă). În ceea ce privește cadrele didactice, de cele mai multe ori vorbim de nevoia de confirmare (elevii sunt în continuare acolo) și de conectare (sentimentul că sunt un grup cu care interacționează). Anxietatea nu este un moft. Pentru oricine, nu doar pentru cei mici, deschiderea camerei video nu înseamnă numai expunerea propriei imagini, ci și împărtășirea informațiilor despre propria cameră, casă, sau membrii familiei care inevitabil vor trece prin spatele camerei. Mediul de acasă poate fi imprevizibil și elevii nu vor să fie puși în situația în care se întâmplă ceva jenant pe fundal.

Mai multe detali aici 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.