Discuții UE-Ucraina într-un adăpost antiaerian. Von der Leyen: „Asta demonstrează realitatea de zi cu zi, realitatea războiului”

4 februarie 2023  |  09:30  |  👁 109 Vizualizari


Ursula von der Leyen, șefa CE, a experimentat amenințările din Ucraina în ultimul an. Sirenele au anunțat un posibil atac în Kiev, iar von der Leyen a continuat discuțiile cu liderii ucraineni într-un adăpost anti-aerian.

Uniunea Europeană va susține Ucraina în totalitate, indiferent de ce va fi necesar, și cei mai importanți membri ai Comisiei Europene, condusi de Ursula von der Leyen, au mers la Kiev pentru a demonstra aceasta. Chiar în zona de acțiune a rachetelor rusești. Liderii europeni au trăit pe propria piele cum este să fii în război: sirenele de alarmă aeriană au sunat în capitala Ucrainei, obligându-i să se adăpostească în buncăr, la fel cum o fac ucrainenii în fiecare zi. „Am avut ocazia de a merge alături de premierul Denis Șmîhal la oficiul poștal din Piața Maidan.

Cred că acest moment este simbolic, pentru că imediat după această scurtă pauză au sunat alarmele antiaeriene și a trebuit să mergem în adăpost. Și asta demonstrează realitatea de zi cu zi, realitatea războiului pe care îl trăiți aici. De atâtea ori”, a spus von der Leyen. „Și trebuie să spun că, dacă mai era nevoie de o dovadă vie că Rusia trece printr-un eșec strategic masiv, în timp ce Ucraina rezistă și se construiește drumul către UE, atunci faptul că ne aflăm aici pentru al 24-lea summit Ucraina – UE, în plin război, analizând, discutând și proiectând viitorul Ucrainei în UE, valorează mai mult decât o mie de cuvinte”, a adăugat ea. „UE va susține în orice mod posibil, atâta timp cât va fi necesar.

Nu suntem intimidati și nu vom fi intimidati de Kremlin, pentru că Ucraina și UE sunt o familie. Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană. Viitorul vostru este alături de noi, în Uniunea noastră Europeană. Destinul vostru este destinul nostru.

Pentru că nu poate exista o Europă sigură și independentă fără o Ucraină sigură și independentă. Ucraina este UE, Uniunea European

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.