Dirijorul Cristian Măcelaru-laureat al celei de-a 62-a ediții a premiilor Grammy

28 ianuarie 2020  |  11:23  |  👁 954 Vizualizari


Dirijorul roman Cristian Macelaru, laureat al celei de-a 62-a editii a premiilor Grammy, afirmă, faptul ca inca un roman  recompensat cu aceasta distinctie dovedeste existența unor valori culturale reale care sa fie exemple pentru generatia tanara.

Cristian Macelaru este al doilea dirijor roman premiat cu Grammy, dupa maestrul Christian Badea, care a fost recompensat cu pretioasa aceasta distinctie in anul 1985.

In noiembrie 2019, Cristian Macelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Nationale a Frantei, care va fi preluata incepand cu anul 2021.

El a mai afirmat ca e o mare onoare sa fi fost asociat cu acest premiu, iar faptul ca votul care decide acordarea acestuia e facut de membrii academiei de inregistrari, care sunt toti cei care au mai facut alte discuri in trecut, reprezinta „un lucru semnificativ”.

Vorbind despre proiectele viitoare, Cristian Macelaru a aratat ca acestea nu se leaga neaparat de obtinerea acestui premiu.

„Intotdeauna am fost un mare ‘promovator’ al muzicii contemporane, al muzicii secolului XXI. Continui in acelasi fel cu muzica lui Wynton Marsalis, dar si cu alti compozitori, dar, sigur, cu orchestrele mele cu care activez in Koln, la fel si la Paris. Am multe proiecte cu discuri care vor iesi cu muzica ‘mai veche’, ca sa spun asa. Dar e un lucru important sa cream aceste ‘lucrari de arta’ in sine, care sa ramana ca un testament al frumusetii pe care o putem aduce lumii in secolul XXI„, a mai spus dirijorul.

Sursa: Ziare.com

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.