Din 15 aprilie testele pentru depistarea Covid-19 se vor face local, la Ploiești

15 aprilie 2020  |  09:17  |  👁 1090 Vizualizari


O medie a rezultatelor pozitive la testarea pentru noul coronavirus SARS-Cov2, făcute publice de instituțiile statului, arată că aproximativ 10% dintre cei testați au fost confirmați cu Covid-19. Ceea ce confirmă că doar prin testarea reală a populației se poate vedea cu adevărat impactul pe care îl are acest nou virus în țara noastră. La 48 de zile de la apariția primului caz confirmat în România, fuseseră realizate doar 67.204 testări, iar dintre acestea 6.633 s-au dovedit a fi fost la persoane infectate cu Covid-19.

Incepând cu 15 aprilie  testarea persoanelor pentru depistarea Covid-19 din județul Prahova se va face în Unitatea de Primiri Urgențe (unde va fi utilizat aparatul donat de OMV) și în secțiile Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde a sosit și a fost instalată aparatura performantă achiziționată în acest scop cu fondurile alocate de Consiliul Județean Prahova.
Este pas important în contextul epidemiei de coronavirus! Rezultatele probelor vor fi obținute în circa trei ore și jumătate și nu va mai exista timpul de așteptare de câteva zile, așa cum se întâmpla până acum, când probele erau trimise pentru a fi analizate la Bucuresti, la Institutul Matei Balș.
Echipa de specialiști a Spitalului Județean de Urgență este formată din chimiști, biologi și asistenți care vor examina cu maximă atenție problele prelevate și vor dezvălui cât de răspândit este Covid-19 în comunitatea județului nostru!

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.