Dezvăluirea făcută de Marius Șumudică, după ce a aflat dimineață de seism: ”Tocmai primisem ofertă să mă întorc acolo. Am simțit că m-am născut a doua oară!”

6 februarie 2023  |  12:31  |  👁 158 Vizualizari


Antrenorul român activează în prezent în Arabia Saudită, dar în urmă cu trei săptămâni a fost ofertat să se întoarcă la Gaziantep! Tehnicianul a mărturisit pentru Libertatea că a suferit un șoc când a aflat ceea ce s-a întâmplat în Turcia.

Seismul de 7,8 grade pe scara Richter ce s-a produs luni dimineață, la adâncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, a îndoliat o țară și a șocat mapamondul! Bilanțul victimelor crește de la minut la minut, foarte mulți oameni sunt prinși încă sub dărâmături.  Antrenorul Marius Șumudică, 51 de ani, a mărturisit pentru Libertatea că a trăit un adevărat șoc în această dimineață când a aflat ceea ce s-a întâmplat în Turcia. Un nume respectat în această țară, chiar dacă acum lucrează în Arabia Saudită, la Al Shabab, Șumi a fost antrenor printre altele la Gazișehir Gaziantep, în perioada 2019-2021.

Totodată, a mai pregătit pe Kayserispor, Rizespor și Malatyaspor. ”Mi-e greu să vorbesc, dar trebuie să ies la antrenament, trebuie să mă concentrez. În urmă cu trei săptămâni, am avut ofertă să mă întorc în Turcia, la Gaziantep. Puteam să fiu acolo, acum…. Cine știe pe unde?! Sunt șocat, încerc să mă gândesc doar la faptul că sunt sănătos, că Dumnezeu m-a vrut departe de acele locuri. Simt că m-am născut a doua oară”, s-a confesat Marius Șumudică

”Am o grămadă de oameni pe care-i cunosc acolo” Românul a lăsat în urmă mulți prieteni și cunoștințe la Gaziantep. ”Am o grămadă de oameni pe care-i cunosc acolo. Din fericire, cu toți cu care am vorbit sunt în regulă, n-au pățit nimic. Unul dintre asistenții mei, pe care i-am luat cu mine în Arabia Saudită, este turc, din zona Ankara. El mă informează de tot ceea ce mai apare în presă. Îmi spune că se estimează în jur de 6.000 de morți, că numărul total de victime va fi terifiant. Mulți sunt prinși sub dărâmături”, a mai spus Șumudică.

”Mama era să piardă sarcina” Tehnicianul, fost campion al României în 2016 cu Astra Giurgiu, este născut pe 4 martie 1971. ”În zi de cutremur”, cum a glumit, amar, Șumi în mai multe rânduri. A trăit și seismul puternic din 4 martie 1977, când un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter a eliberat o energie distructivă egală cu cea emisă de 10 bombe atomice de tipul celei aruncate asupra Hiroshimei.

”Ai mei mă băgaseră la somn, aveam 6 ani. Țin minte că mama, care era însărcinată cu sora mea, a căzut pur și simplu din pat. Era să piardă sarcina! S-a speriat rău, ne-am speriat cu toții din această cauză. Noi stăteam într-un apartament în interiorul unei vile de pe strada Mihai Eminescu. Țin minte că după, am ieșit cu toții pe stradă, era lume multă, cei mari vorbeau panicați, noi, copiii, eram bucuroși că ne vedeam, că ne puteam juca, ni se părea ceva ieșit din comun… Mai erau chestii răsturnate, se crăpase strada, pământul, noi ne jucam, ne alergam pe acolo, eram cu copilăria noastră printre dărâmături. Am dormit câteva zile în mașină că dacă o fi să se repete, să o luăm la sănătoasa”, a rememorat Șumi

Care sunt fricile lui A mărturisit că nu a rămas cu teamă de cutremur: ”Am eu altele. Am frică de avion, asta da! Sau de apă, deși sunt născut în zodia Pești. Bine, mai înot eu, dar nu mă avânt prea în larg. Mi-aduc aminte și de cutremurele din 86, din 90, dar nu m-au speriat. N-am rămas cu sechele, poate de aceea. Fiindcă nici n-am avut victime în familie”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.