Despre procedurile injectabile – De Vorbă cu Medicul Specialist

25 iunie 2020  |  06:21  |  👁 352 Vizualizari


Procedurile injectabile sunt o alegere din ce în ce mai des întâlnită în rândul pacienților din România, femei și bărbați deopotrivă.
Versatilitatea lor, gama largă de afecțiuni cărora li se adresează, gradul mare de siguranță, confortul sporit dar, mai ales, rezultatele obținute – sunt doar unele dintre avantajele care le fac atât de populare astăzi.

Pentru că am dorit să aflăm cât mai multe informații utile, în folosul pacientului, am stat de vorbă cu medicul specialist. Vă invităm, astfel, la un interviu alături de Andreea Boca – Doctor în Științe Medicale, Asist. Univ. în cadrul UMF ‘Iuliu Hațieganu’ și Medic Specialist în cadrul Dea Clinic, din Cluj-Napoca.

1. Este injectarea cu acid hialuronic potrivită pentru mine?

Dacă pentru pacienții mei imi doresc punerea în valoare a trăsăturilor feței, buze mai senzuale, mai hidratate, pomeți mai bine conturați, o linie mandibulară mai definită, o bărbie mai feminină sau mai masculină, un aspect mai tineresc, atunci aleg injectarile cu acid hialuronic. Cu tehnica optim aleasă, acidul hialuronic din gama Fillmed îmi permite să le ofer toate aceste beneficii, păstrând naturalețea trăsăturilor și unicitatea acestora.

2. Care e diferența dintre acid hialuronic și toxina botulinică?

Acidul hialuronic este o substanță care se regăsește în mod natural în corpul uman, având un rol fundamental în menținerea aspectului tineresc al pielii. Prezent în produse injectabile precum cele din gama Art Filler, de la Fillmed, el ne permite volumizarea, simetrizarea și hidratarea diverselor părți ale feței, gâtului, decolteului sau mâinilor. Toxina botulinică este o substanță care corectează ridurile prin reducerea contracției mușchilor responsabili de apariția acestora. Poate trata și alte probleme, cum ar fi bruxismul (scrâșnirea dinților) sau hiperhidroza (transpirația excesivă).

3. Cu ce mă poate ajuta mezoterapia?

Mezoterapia este o tehnică de infuzare, injectare din aproape în aproape, a unor mici cantități dintr-un cocktail optim care conține acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, substanțe naturale esențiale sănătății pielii noastre. Are o versatilitate mare, și o utilizez în diverse situații precum managementul anti-age, cicatrici post acnee, alopecie androgenetică, vergeturi. Asigură un plus de hidratare, luminozitate, fermitate și sănătate pielii femeilor și bărbaților deopotrivă.

4. Nu există riscul ca rezultatele să nu fie naturale, să am un aspect artificial, ciudat?

Injectate cu tehnica adecvată, aceste produse oferă naturalețe deplină. Cu mici cantități injectate în puncte cheie, reușesc să ofer pacienților schimbări subtile, dar esențiale. NCTF din gama Fillmed ameliorează semnificativ aspectul global, dar mai ales încrederea pe care pacienții o au în ei. Pacienții mei sunt foarte multumiți de naturalețea și eleganța rezultatelor, iar eu sunt pe deplin satisfăcută de eficiența, siguranța, dar și armonia facială pe care o obțin prin aceste proceduri injectabile. Sunt versatile, ceea ce îmi permite să le adaptez și individualizez nevoii specifice fiecărui pacient.
5. Procedurile sunt dureroase?

Disconfortul este minim, fiind proceduri foarte confortabile. Produsele din gama Art Filler (Fillmed) conțin, pe lângă acidul hialuronic de înaltă calitate și puritate, o substanță anestezică, oferind astfel confort pacientului. Injectarea poate fi precedată de aplicarea unei creme anestezice, mai ales pentru zonele mai sensibile, precum buzele.

6. Cât timp se menține efectul? Putem alege produse permanente?

Rezultatul obținut după injectare, în funcție de tipul de acid hialuronic ales, zona injectată, particularitățile pacientului, are o remanență medie cuprinsa între 6 și 12 luni. Preferăm injectarea acidului hialuronic și nu a unor produse permanente, pentru că acidul ne oferă rezultate naturale, sigure, se poate dizolva la nevoie, fără riscurile produselor permanente.

7. Cum se alege produsul optim?

Există o gamă întreagă de produse injectabile cu acid hialuronic. Este esențială calitatea optimă, puritatea, pentru a oferi siguranță la injectare. Apoi alegerea se face în funcție de densitatea lor, gradul de crosslinkare și alți parametri fizici specifici. Astfel, pentru zone mobile, delicate, spre exemplu buzele, optez pentru un produs cu o textură lejeră, care se integrează perfect în piele. Pentru corecția formei nasului (rinoplastia non-chirurgicală, fără cicatrici) folosesc produse mai ferme, care imită consistența cartilajului nazal. Pentru zonele profunde, structurale, când ne dorim pomeți cu proporții optime, aleg produse cu densitate foarte ridicată și remanență mai lungă, care să îmi ofere un efect de lifting al feței.

8. Există și alte tratamente injectabile cu beneficii estetice majore?

Da. Enzimele din gama Pbserum Medical reprezintă o direcție de avangardă, cu rezultate susținute. Aceste produse unice încorporează trei enzime: colagenaza, lipaza si liaza. Utilizarea lor aduce beneficii unice, specifice, precum reducerea edemelor perioculare, a țesutului adipos în exces, celulitei, sau ameliorarea cicatricilor. Produsele se administrează prin injectare, compușii enzimatici Pbserum necesitând aproximativ 3 ședințe pentru rezultate optime.

9. Dacă problema mea este bărbia dublă?

Prin simpla injectare a Pbserum Medium (unul dintre cele trei produse din gama Pbserum Medical), dimensiunea țesutului adipos este semnificativ redusă, inclusiv în zona bărbiei duble, dar și în cazul injectării acestuia la nivelul brațelor, genunchilor sau în alte zone cu acumulări adipoase limitate.
10. Pentru cicatrici post acnee pot folosi enzimele?

Am avut ocazia să fiu primul medic din România care a lucrat cu gama Pbserum Medical, încă de la prima generație de enzime, iar ameliorarea cicatricilor a fost și rămâne indicația mea preferata. Sunt eficiente atât pentru cicatricile cauzate de acnee, cât și pentru a ameliora, estetic și funcțional, cicatrici extinse post arsuri, post traumatice, post-chirurgicale etc.

11. Pentru pungile de sub ochi ce pot face?

Pbserum Low este produsul special destinat acestei probleme. Injectarea lui reduce semnificativ edemul zonei. Dacă este vorba însă de un exces important de grăsime, sau hernierea acesteia, poate fi necesară și o intervenție chirurgicală.

12. Cât de repede voi vedea rezultate?

Ținând cont de unicitatea fiecărui pacient, este de la sine înțeles că vor exista diferențe. Uneori rezultatele se observă încă de la prima ședință, dar în clinica noastră preferăm evaluarea rezultatului la finalul celor trei proceduri, când ameliorarea este optimală.

13. Care este dezavantajul acestor proceduri?

Eventual prețul poate fi un factor limitativ pentru unii pacienți. Dar, dacă punem în balanță eficiența ridicată în diversele indicații, profilul de siguranță excelent, faptul că sunt proceduri cu o recuperare ușoară și foarte rapidă, prețul este unul justificat.

Aceste proceduri reprezintă soluția pentru câteva probleme de nișă, precum managementul cicatricilor, al edemelor perioculare, al depozitelor localizate de grăsime și celulitei, dificil de gestionat prin alte alternative minim invazive.

Acest interviu face parte din campania Fillmed România – #DeVorbaCuMediculSpecialist – care promovează o comunicare transparentă către pacienți, argumentată de experiența de la cabinet a medicului specialist.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.