Deputatul PSD Prahova Maya Teodoroiu, mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii Victimelor Holocaustului

27 ianuarie 2021  |  11:14  |  👁 179 Vizualizari


Deputatul PSD Prahova Simona-Maya Teodoroiu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii Victimelor Holocaustului, rememorata in fiecare an pe data de 27 ianuarie. Teodoroiu a subliniat necesitatea disparitiei totale a urii, dicriminarii si dezumanizarii din societate si a respingerii oricarei forme a intolerantei si xenofobiei.

„In fiecare an, pe 27 ianuarie, rememoram unul dintre cele mai tragice episoade din istoria internationala, dar si a Romaniei.

Astăzi, se împlinesc 76 de ani de la eliberarea detinutilor din lagarul de exterminare de la Auschwitz – o tragedie pe care omenirea nu trebuie sa o mai cunoasca.

Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa fim constienti de necesitatea respingerii oricarei forme a intolerantei, xenofobiei si antisemitismului. Putem contribui, fiecare dintre noi, la disparitia totala a urii, discriminarii si dezumanizarii, prin educatia pe care o oferim copiilor nostri, inca de la varste fragede.

Mesajul meu de astazi este unul de rememorare a martirilor, fiind, totodata, un pios omagiu adus tuturor victimelor.

Este o zi trista, o zi incarcata cu o emotie adanca, in care suntem datori moral sa evocam marturiile cutremuratoare ale celor care au supravietuit si suferintele celor care au decedat in cea mai neagra perioada a istoriei moderne. Memoria acestora nu trebuie uitata!
O naţiune nu poate avea viitor fara a-si respecta si cunoaste trecutul!”.

Simona Maya Teodoroiu,

Deputat PSD Prahova

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.