Deputatul PSD, Bogdan Toader, informează că mina de sare de la Slănic Prahova intră în proces de modernizare

15 noiembrie 2022  |  07:27  |  👁 226 Vizualizari


Deputatul PSD, Bogdan Toader,  ne informează că mina de sare de la Salina Slănic intră în proces de modernizare:
“Ministrul Economiei, Florin Spătaru , a anunțat ieri, în cadrul ședinței Grupului Senatorilor PSD, că au fost aprobate o serie de investiții la mina de sare de la Salina Slănic.
Unele dintre ele vor contribui la retehnologizarea instalației de măcinare şi ambalare a sării, unde, un utilaj nou de frezare aflat deja în curs de achiziție, va duce la creșterea productivității.

De asemenea, investițiile vizează și sectorul turistic, unde, fondurile aprobate pentru anul viitor, vor permite achiziționarea unui lift nou.

 

Este un program de investiții absolut necesar și benefic pentru județul Prahova și pentru locuitorii de pe Valea Slănicului, pentru că vor fi create noi locuri de muncă.
Îi felicit pe colegii mei, doamna senator Laura Mihaela Moagher și domnul senator Stefan Radu Oprea , în demersurile întreprinse pentru realizarea acestui obiectiv atât de necesar prahovenilor”, a precizat Bogdan Toader.

În prezent, sarea extrasă din Salina Slănic este ambalată în saci de 25 de kilograme și pungi de 5 kilograme sau vândută cu camionul pentru deszăpezire drumurilor din țară. Totodată, se și exportă sare în Bulgaria, însă numai sub formă de bulgări. Se extrag anual aproximativ 100.000 de tone de sare.
Salina Slănic Prahova are aproximativ 270.000 de vizitatori pe an.

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.