Decizie bombă în dosarul privind acuzaţiile de fraudă electorală la Sectorul 1. E o premieră în Justiție!

17 decembrie 2020  |  13:09  |  👁 373 Vizualizari


Procurorul Secției Speciale care instrumentează dosarul deschis după ce au fost formulate acuzații de fraudă electorală la Sectorul 1 după alegerile locale din 27 septembrie a decis expertizarea tuturor buletinelor de vot și a proceselor-verbale.
Toate buletinele de vot și procesele-verbale de la alegerile locale din 2020 din Sectorul 1 vor fi expertizate și renumărate la decizia procurorului de caz.
„A fost decisă expertizarea conținutului fiecărui sac cu voturi și cu procese verbale, aceastea urmând a fi, cu ocazia acestei proceduri, renumărate. Pentru a realiza această expertiza este, însă, nevoie, de polițiști care să fie detașați și angrenați în acțiunea extrem de laborioasă, dar și de spatii adecvate, securizate, acolo unde sacii vor fi, pe rând, deschiși pentru a se trece la numărarea conținutului acestora”, au precizat sursele judiciare
Operațiunea va dura cel puțin câteva luni
Întreaga operațiune va fi finalizată în câteva luni, urmând ca dosarul să fie finalizat până la finele anului viitor, au mai precizat sursele citate de Gândul. Ar fi prima dată în istoria României când se întâmplă ca după alegeri să se întâmple acest lucru.
Vă reamintim că după alegeri, în spaţiul public au apărut imagini de pe camerele de supraveghere din incinta sălii în care erau depozitaţi sacii cu buletinele de vot, în care apar mai multe persoane care umblau la saci.
Imediat după difuzarea imaginilor în presă, PSD a acuzat USR de „fraudă electorală”. Primarul ales la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat că respectivele imagini sunt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele care intră în cameră sunt doar observatori.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.