De la 1 august, cu mască și în Prahova

A couple wearing face masks as preventive measure take part during an anti-government protest. For the eleventh consecutive Friday, thousands of people in Ljubljana protested against the government of Prime Minister Janez Jansa amid allegations of his government's corruption, accusing the government of dismantling of democracy and turning towards fascism. Anti-government protests continue in Ljubljana, Slovenia - 10 Jul 2020,Image: 541919601, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

30 iulie 2020  |  14:40  |  👁 142 Vizualizari


Astăzi s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, într-o ședintă extraordinară, privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă.

 

Mai jos avem comunicatul de presa, postat de institutia Prefectului Judetului Prahova.

COMUNICAT DE PRESĂ privind obligativitatea purtării măștii, între anumite intervale orare, în spații publice deschise din Prahova

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit, joi, 30 iulie 2020, într-o ședință extraordinară, în care a fost dezbătută și aprobată Hotărârea nr.42/2020, privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă.

Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

Hotărârea CJSU Prahova nr.42/2020 va intra în vigoare de la 1 august 2020începând cu ora 07.00.

Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și  15.00-23.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii.

Decizia de astăzi a CJSU Prahova este transpunerea în aplicare a unei prime măsuri dintre cele propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (Hotărârea nr.37/2020) și aprobate de Executiv prin Hotărârea de Guvern nr.553, în data de 29 iulie. În funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL PRAHOVA

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.