De ce se reinfectează cu COVID persoanele vaccinate și cele trecute prin boală

1 octombrie 2021  |  06:42  |  👁 341 Vizualizari


Analizarea secvențelor de proteine pentru mai mult de 300.000 de probe prelevate de la pacienți COVID-19, infectați cu două variante răspândite în întreaga lume, cunoscute sub numele de Delta și Delta Plus, a arătat rezultate surprinzătoare. 

Kamlendra Singh, profesor la Colegiul de Medicină Veterinară MU și la Centrul de Științe ale Vieții Bond din cadrul Universității din Missouri, a început cercetarea după ce în aprilie, la întoarcerea în Missouri din India, a dezvoltat tuse și febră în avion, deși era vaccinat anti-COVID-19 și testat negativ pentru virus chiar înainte de îmbarcare, notează Science Daily.

Singh a fost testat pozitiv pentru COVID-19, cel mai probabil din cauza unei infectări cu varianta Delta, la sosirea sa acasă în regiunea Boone, diagnostic primit și de alte persoane complet vaccinate sau trecute prin boală.

Cinci mutații specifice ale virusului

 

Folosind instrumente și programare bioinformatică, Singh și echipa sa a identificat cinci mutații specifice, care sunt mult mai răspândite la varianta Delta Plus comparativ cu varinta Delta, inclusiv o mutație, K417N, care este prezentă în toate variantele Delta Plus, dar nu este prezentă în aproape nicio variantă Delta.

„Fie că este vorba despre anticorpi naturali produși în urma îmbolnăvirii cu COVID-19 sau anticorpi produși din vaccin, arătăm structural cât de periculos și de inteligent este virusul, putându-se muta într-un mod pe care anticorpii nu par să-l recunoască și să se apere împotriva acestor noi variante”, a precizat cercetătorul.

Aceste descoperiri explică de ce există atâtea persoane testate pozitiv pentru variantele Delta, deși erau vaccinate sau trecute prin boală.

„Dacă putem dezvolta medicamente cu molecule mici care vizează o parte a virusului care nu se modifică, aceasta va fi soluția finală pentru combaterea pandemiei” mai spune Singh.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.