De ce să nu dormi niciodată cu ușa deschisă la dormitor: riscurile la care te supui

29 martie 2023  |  08:53  |  👁 184 Vizualizari


Obișnuiești să dormi cu ușa dormitorului deschisă sau închisă? Iată de ce, potrivit cercetătorilor, nu ar trebui să o mai faci.

Evident, s-ar putea să te simți mai confortabil dacă o lași deschisă, astfel încât să poți auzi ce se întâmplă în casa ta noaptea. Însă, simplul act de a ține ușa dormitorului închisă în fiecare noapte ar putea să-ți salveze viața, la un moment dat.

Cum îți poate salva viața o ușă închisă noaptea

O ușă închisă poate fi cea mai bună modalitate de a te menține în siguranță în timpul unui incendiu, oferindu-ți timp să scapi.

Poate o ușă închisă să facă cu adevărat atât de mult pentru tine? La urma urmei, este doar o bucată de lemn, nu? Ei bine, acea „bucată de lemn” poate face o diferență într-o cameră.

Dacă ai ușa deschisă și casa ta ia foc, temperatura va crește rapid la cote insuportabile. De asemenea, focul se va răspândi în camera ta mai repede și vei fi expus aproape imediat la niveluri periculoase de monoxid de carbon și fum dăunător.

În cazul în care ai avut prezența de spirit să-ți închizi noapte ușa, vei avea mai mult timp să reacționezi, aflat într-o situație gravă.

Practic, imediat ce ai auzit alarma de fum declanșându-se, ai timp câteva minute suplimentare pentru a te gândi la un plan bun de a putea ieși din casă nevătămat.

În plus, obișnuiește-te să închizi ușile în urma ta în fiecare cameră pe care o părăsești. Atâta timp cât ai o cale sigură și ușoară pentru a ieși din casă, cu cât mai multe uși sunt închise, cu atât mai bine.

Focul nu se va răspândi la fel de repede și mai mulți membri ai familiei tale vor avea timp să ajungă în siguranță. Acest act simplu, combinat cu alte reguli de siguranță la incendiu, ar putea ajunge să-ți salveze viața.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.