Cum schimbă PNL vechii inspectori școlari cu membri de la partid, iar ministrul face fix pe dos față de cum a promis

13 ianuarie 2020  |  17:26  |  👁 113 Vizualizari


În județul Prahova, noul inspector școlar general este Constantin Pisău. Acesta a ocupat funcția de director la Colegiul „Ferdinand I”, din comuna Măneciu. Momentan nu cunoaștem dacă acesta are apartenență politică sau nu. Rămâne de văzut. 

“Pleacă ai voștri, vin ai noștri! Cum schimbă PNL vechii inspectori școlari cu membri de la partid, iar ministrul face fix pe dos față de cum a promis

Până să ajungă (din nou) la guvernare, PNL anunța pe toate gardurile și pereții de pe Facebook ori prin comunicate de presă și alte forme de manifestare a declarațiilor politice că urmează să depolitize educația dacă ajunge la cârma ministerului de resort, arătând ani de zile cu degetul, pe bună dreptate, funcțiile cheie din inspectoratele școlare: generalii și adjuncții din IȘJ-uri. Pentru că am tot văzut filmul ăsta, eu nu i-am crezut.

Au trecut două luni de când PNL se află la guvernare, iar la educație am văzut să se întâmple fie tot felul de tâmpenii pe nepusă masă (vezi OUG privind ANIMV, criticat inclusiv de ANOSR, sau vacanța fracționată pentru sărbătorile pascale), fie diverse acțiuni de imagine la care subscriu, din păcate, și actori din societatea civilă din motive care îmi scapă, dar numai lucruri relevante nu. S-a întâmplat ceva pe linia majorării finanțării per elev, pe linia transportului județean pentru elevi, pe linia doctoratelor plagiate sau pe cea a acordării burselor școlare?

Și uite așa ajungem la aceste IȘJ-uri care nu își fac treaba, neîndeplinindu-și atribuțiile din ordinul ce le reglementeaza organizarea și funcționarea. În aceste două luni de mandat, 8 șefi de inspectorate școlare au fost schimbați. Credeți că ministrul Anisie a organizat vreun concurs sau măcar să dea impresia că nu va face ca pesediștii pe care i-a tot criticat? Pauză!

Toți generalii numiți de Anisie sunt activiști, membri ori aleși locali ai PNL:

  • Alba: Elena Ignat, membru PNL;
  • Arad: Marius Gondor, membru PNL;
  • București: Ionel Pușcaș, consilier local PNL @ Sector 6;
  • Caraș-Severin: Carina Pristavu, activist PNL;
  • Dâmbovița: Sorin Ion, consilier județean PNL;
  • Mehedinți: Daniela Trancotă, consilier județean PNL;
  • Neamț: Mihai Obreja, consilier local PNL;
  • Suceava: Grigore Bocanci, consilier local PNL.
  • update:plus Constanța, unde Sorin Mihai (UNPR) a sărit în barca PNL. Deci 9 inspectori școlari generali and counting…

Pe această temă a reacționat  Uniunea Sindicatelor Libere din Învățămȃntul Preuniversitar (USLIP) din Iași, care l-a invitat pe Klaus Iohannis să își aducă aminte de răspunsul la întrebarea pe care Moise Guran i-a adresat-o pe 5 decembrie 2018 în cadrul evenimentului de lansare a raportului România Educată, prin care a criticat dur politizarea din inspectoratele școlare. Totuși, nu am înțeles exact care sunt așteptările sindicaliștilor de la Klaus Iohannis. Să o aducă pe doamna ministru cu picioarele pe pământ? Mai bine ați fi adresat scrisoarea baronilor PNL care au prestat în campanie pentru Iohannis sau către structurile alea ce i-au plasat lui Anisie tot felul de personaje în cabinet, pe lângă cabinet, pe cabinet și așa mai departe.”

 

sursa: romaniacurata.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.