Cum doriţi cafeaua? Cu Disney sau Van Gogh?

8 ianuarie 2021  |  07:38  |  👁 403 Vizualizari


„Înfrumuseţarea” cafelelor a trecut deja graniţa inimioarelor sau frunzelor desenate din cafea şi spuma laptelui. Spre exemplu, Lee Kang Bin, un tânăr barista din Seul (Coreea), realizează pentru clienţii săi replici după tablouri celebre sau copii „la indigo” ale personajelor Disney.

Artă în cafea, asta îşi propun să facă din ce în ce mai mulţi barista. Şi (cafegioaică, aşa cum mă ştiu) trebuie să precizez că şi prepararea cafelei este în sine o artă.

Însă „înfrumuseţarea” cafelelor a trecut deja graniţa inimioarelor sau frunzelor desenate din cafea şi spuma laptelui. Spre exemplu, Lee Kang Bin, un tânăr barista din Seul (Coreea), realizează pentru clienţii săi replici după tablouri celebre sau copii „la indigo” ale personajelor Disney (vedeţi Galeria Foto).

Lee Kang Bin are doar 20 de ani, însă a dus talentul său la nivel de artă. Îşi numeşte lucrările generic: „Creamart”. Acesta foloseşte o tijă subţire de metal pentru a „picta” cu o paletă variată de vopseluri alimentare. Astfel, transformă spuma laptelui într-o pânză albă pe care pictează în voie „Noaptea înstelată” a lui Van Gogh, „Strigătul” lui Munch sau face în aşa fel să avem „întâlnire de gradul 3” cu un Alien.

Pokemonii, Bambi, Frumoasa şi Bestia, Belle sau Pantera Roz sunt doar câteva dintre personajele de desen animat care au prins contur într-o ceaşcă de cafea. Iar picturile lui Lee Kang Bin sunt la mare căutare în cafeneaua C.Through, unde lucrează, astfel încât pentru a putea savura o pictură, trebuie să o comanzi în avans. Singura figurină care se poate realiza pe loc este un urs de

„Am vrut să depăşesc limitele latte-art-ului tradiţional, aşa că am introdus o paletă largă de culori şi o mare varietate de designuri. Am vrut să aduc un suflu nou acestei nişe”, a mărturisit artistul. Piaţa cafelei în Coreea de Sud a crescut considerabil în ultima vreme (se află pe locul 11 în lume), această creştere datorându-se în mare parte şi acestor tineri barista care se dovedesc a fi adevăraţi artişti ai latte-urilor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

echipa-psd-prahova-parlamentare