Cum a mințit Sanador, pentru țară și popor! Secretar de stat în M. Sănătății, ANGAJAT la Sanador pe 1,3 milioane lei, ajută clinica privată să se îmbogătească din „Coronavirus”

24 martie 2020  |  07:05  |  👁 1132 Vizualizari


Ordinul nr. 479 din 22 martie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 233 din 22 martie 2020, permite Sanador să facă teste pentru depistarea SARS-CoV-2.
Ordinul MS prevede, printre altele:
„Serviciul de testare RT-PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul 2019-nCOV se finanțează de Ministerul Sănătății, respectiv se decontează de către direcțiile de sănătate publică la un tarif de 200 lei/ testare RT-PCR efectuată pentru identificarea virusului 2019-nCOV în baza cererilor fundamentate ale unităților de specialitate, certificate pentru realitatea și regularitatea datelor, însoțite de borderoul centralizator al serviciilor realizate și raportate“.
După cum observați, decontarea testărilor nu se face de către CNAS, cum anunța SANADOR, ci direct de către Ministerul Sănătății. Ca să nu mai pierdem vremea, ce Dumnezeu.
De asemenea, prin ordinul cu pricina, la cele zece unități medicale deja acreditate se adaugă următoarele unități medicale celor care pot efectua aceste teste decontate de stat: „Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», Institutul Clinic Fundeni, SYNEVO ROMANIA – S.R.L., SANADOR – S.R.L., REGINA MARIA, GENETIC LAB – S.R.L., Institutul Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuță» Cluj-Napoca, Institutul Regional de Oncologie Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu», Cluj-Napoca“.
Așadar, spitalul privat unde lucrează și este plătit cu 1.300.000 de lei anual unul dintre secretarii de stat de la Sănătate este băgat de urgență pe lista unităților care vor câștiga bani frumoși din epidemia de coronavirus.
Dar asta nu e nimic. Ordinul de ministru este semnat de chiar Horațiu Moldovan, secretar de stat la Sănătate și angajat al Sanador SRL.
Oricum s-ar numi asta în termeni juridici, în limbajul popular are câteva definiții foarte clare. Pe care, din respect pentru tastatură, nu le voi reproduce aici.
Sanador, primul spital privat din România, și-a luat avânt ce și-a luat, câteva zile bune, și s-a aruncat vitejește în criza noului covirus. Și nu oricum, ci, după o pregătire sufletească pripită, direct cu anunțarea, vineri, 20 martie, a faptului că efectuează teste pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, la prețul de 350 de lei bucata.
„Începând de astăzi, testăm la cerere populația adultă pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe bază de programare la 021/9699. Locație: Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei nr. 172. Orar: luni-vineri, 07.00 – 19.00. Rezultatele sunt gata în 24h și se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de probă. Preț: 350 lei”. Așa suna primul mesaj trimis de către Sanador presei și postat și pe pagina de Facebook a spitalului.

 

sursa: https://www.catavencii.ro/cum-a-mintit-sanador-pentru-tara-si-popor/

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.