Cum a ajuns Ploiestiul raiul proxenetilor, drogatilor si gunoaielor

30 septembrie 2019  |  12:31  |  👁 445 Vizualizari


Oficial, Ploiestiul s-a intors in anii ’90. Legea o fac proxenetii, batausii de cartier si gruparile interlope protejate de „sus pusii” din administratia locala.

Cum a fost posibila degradarea orasului pana s-a ajuns la nivelul unui sat fara caini, in care domnesc gunoaiele si faradelegea?

Pai, pe de o parte vina apartine celui care conduce Primaria Ploiesti, in subordinea careia se afla atat Politia Locala cat si celelalte insitutii de control. Aici, lucrurile sunt simple: de 4 ani avem un primar-marioneta, unul care a mostenit talentul sefului sau de partid, Klaus Iohannis, de a imparti lumea in doua categorii: „pesedisti” si restul. Un primar care nu are chef sa slujeasca pentru toti in egala masura, asa cum ii impune legea si conduita morala a functiei si care nu rateaza nicio ocazie sa transforme orice subiect in campanie electorala.

Adrian Dobre, primarul PNL, este, poate, cea mai mare dezamagire de dupa Revolutie. Niciodata nu a mai existat atata furie la adresa unui edil cum vedem ca se intampla azi, iar asta se intampla din cauza asteptarilor foarte mari pe care ploiestenii le-au avut de la „dreapta liberala”. Pe valul de incredere acordat la vot, Adrian Dobre s-a urcat cu toata forta, fiind sigur ca oamenii, daca l-au votat, inseamna ca-l vor iubi neconditionat. Nimic mai fals! Electoratul nu e prost, oamenii de rand sunt cei mai aprigi critici cand vine vorba despre sanatatea si siguranta lor, astfel incat „vraja PNL” s-a spulberat rapid, la primele semne de incompetenta ale primarului Dobre.

In locul increderii au aparut frustrarea si furia. Starea drumurilor, gunoiul istoric, retelele de proxeneti, drogatii din parcuri, degradarea de pe toate planurile, toate au devenit caracteristile celei mai proaste administratii locale de dupa ’90. Instituțiile de forță ale statului nu mai sunt prezente. Le-au paradit complet!
Poliția Locala nu mai există decât pe ștatele de plată. Copiii sunt in pericol de a fi rapiti, drogati sau batuti sub ochii bietilor parinti, pentru ca nimeni nu are curajul sa intervina. Pentru ca „ordinul” de la partid e cat se poate de clar: relaxare totala, ca sa nu-i suparam electoratul lui domn’ primar!

Pe de alta parte, „multumiri speciale” trebuie sa manifestam si fata de procurorasii smecheri de la Banesti si Târgşoru Vechi, in persoanele lui Onea si Portocala, care au folosit „Justitia” in scopuri personale. O casa, cateva terenuri, afaceri personale mascate de interpusi, lichidari in stil mafiot si recompense acordate celor care le deserveau interesele. In Ploiesti si in judet, domnia legii a fost inlocuita cu paradeala, pentru ca procurorii corupti s-au crezut, asemenea primarului Dobre, deasupra legii si preaiubiti de cetateni.

Odata demascate nenorocirile facute de gasca infractionala de la DNA Ploiesti, realitatea a devenit greu de indurat pentru ambele tabere. Onea&Portocala si gasca de infractori se chinuie din rasputeri sa se tina departe de puscarie, in timp ce oamenii de rand fac eforturi sa inteleaga cum s-a ajuns aici si ce mai e de facut.

Data viitoare cand vom vedea prin parcarile mall-urilor gealati tatuati, plini de aur si tupeu, masini de zeci de mii de euro si domnisoare „realizate” care n-au fost in stare sa ia BAC-ul dar dau clasa vedetelor de la Hollywood la capitolul haine si pantofi, poate n-ar fi rau sa ne amintim un lucru simplu, de bun simt: pestele de la cap se impute!

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.