Credincioși din toată țara merg la moaștele Sf Andrei: Izbăvire de bolile astea urâte și cu gânduri bune, pentru toată lumea

29 noiembrie 2021  |  13:24  |  👁 281 Vizualizari


Moaştele Sfântului Andrei au fost scose, duminică, în curtea Catedralei din Galaţi, iar mii de credincioşi din întreagă ţară sunt aşteptaţi acolo.

Pentru că traversăm timpuri neobişnuite, preoţii le cer credincioşilor să fie precauţi şi să respecte toate regulile sanitare.

Voluntarii dezinfectează periodic raclele și au grijă ca enoriașii să respecte măsurile sanitare. Moaștele sunt ale unor sfinți despre care se crede că ar avea puteri tămăduitoare.

Sfântul Apostol Andrei, Sfinții doctori tamaduitori Pantelimon, Nectarie, Efrem și Luca al Crimeii. Și Sfântul Cuvios Ioan Casian”, a explicat un voluntar.

Mulți dintre cei care ajung la raclă o ating doar cu mâna. Sunt și oameni care își pastreaza masca pe față tot timpul.

Sănătate, izbăvire de bolile astea urâte și cu gânduri bune, pentru toată lumea”, a spus o femeie.

De Sfântul Andrei, ajung la Galați credincioși din toată țară. Zilele următoare, sunt asteptati mult mai mulți.

-Să ne ferească de microbul care este, virusul și pentru sănătatea femiliei și a copiilor. De sărbători venim întotdeauna.
-Nu e drumul prea lung?
-Nu, le facem aici întotdeauna sărbătorile de Sfântul Andrei
.”

-Am trecut și cu cel mic, să închine și el la Sfintele Moaște. Și acum acasă.
-Trăim niște vremuri destul de tulburi și, dacă nu ne ținem credința aproape, ușor-ușor ne pierdem esență noastră ca indivizi pe Pământul asta
”.

E bine că ne mai scoate din case. Credință e cea care ne ține și ne face mai buni”, a spus o femeie.

IPS Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos: ”Să aducă de sus, din ceruri, putere multă medicilor din toate spitalele. Ca energiile sfinte, priceperea medicilor, credința pecientilor și lupta lor de-a respecta toate normele de sănătate și de viață să ne scoată din durerea pandemiei, la bucuria frățietății, unității și dragostei noastre.”

Momentul scoaterii mostelor pentru închinare deschide, practic, ceremoniile religioase dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galațiului, dar și al întregii Românii.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.