Crăciun în pandemie. Papa Francisc: Vaccinul, un licăr de speranță care trebuie să fie accesibil tuturor. Donald Trump: Vaccinul este un miracol de Crăciun

26 decembrie 2020  |  09:55  |  👁 353 Vizualizari


În întreaga lume, Crăciunul a fost sărbătorit cu speranța că vaccinul anticovid va pune capăt pandemiei. Deocamdată, în toată lumea creştină, restricțiile s-au respectat. Iar Moș Crăciun a reușit să ajungă în toate casele.

Peste Betleem, locul nașterii Domnului, s-a așternut liniștea anul acesta, iar clopotele Bisericii Nativității au adus vestea cea mare.

Azi, Piața Sfântul Petru era pustie, dar mesajul Papei Francisc, transmis în toate casele prin mijloacele moderne, a fost unul de solidaritate, mai ales acum când campania de vaccinare anticovid a început la scară planetară.

Papa Francisc: „Trăim vremuri întunecate şi nesigure din cauza pandemiei. Un licăr de speranţă, cum este vaccinul, apare, dar pentru ca această lumină să readucă speranţa umanităţii, trebuie să fie accesibilă tuturor.”

Aflat pe ultima sută a mandatului său, președintele Donald Trump le-a vorbit americanilor despre miracolul de Crăciun, vaccinul anticovid: „Distribuim milioane de doze ale unui vaccin sigur şi eficient care va pune capăt în curând acestei pandemii şi va salva milioane de vieţi. Suntem recunoscători oamenilor de ştiinţă şi tuturor celor care au lucrat neobosit pentru a face acest lucru posibil. Chiar este un miracol de Crăciun.”

În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, Moș Crăciun a ajuns cum a putut cu darurile la timp. Fie că a mers pe creasta valului cu placa, fie că a escaladat clădiri ca să ajunga și la copiii bolnavi.

Misiunea Moșului a fost destul de dificilă la Moscova, unde a nins destul cât să provoace haos în trafic.

La antipozi, n-a fost un Crăciun alb, dar cu siguranță a fost unul însorit, numai bun de plajă pentru australienii care se bucură că în țara lor numărul de persoane infectate cu Sars Cov 2 este foarte mic.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.