Cosette Chichirău acuză suspiciuni de fraudare a votului pentru șefia USR

10 septembrie 2019  |  11:07  |  👁 207 Vizualizari


Cosette Chichirău acuză echipa lui Dan Barna că avea mijloacele de fraudare a votului intern pentru șefia partidului, conform jurnaiștilor g4media.

Scandalul legat de votul intern din USR, în urma căruia Dan Barna a fost reconfirmat în funcția de președinte al partidului, continuă cu acuzații din partea lui Cosette Chichirău de fraudare a scrutinului.

Președinta USR Iași, cea care l-a contracandidat pe Barna la șefia USR, îi acuză pe oamenii apropiați de Dan Barna că au avut la dispoziție mijloacele de fraudare a votului.

,,Întrebarea este dacă le-au folosit”, a scris Cosette Chichirău pe un grup intern de comunicare al USR.

Concret, Chichirău susține că ”toată ziua de duminică, 1 septembrie, prima zi de vot (pentru alegerea președintelui USR – n. red.), Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot”.

,,Putea să genereze linkuri, să genereze noi adrese de email, să suprascrie voturi, să facă ce voia el. Cătălin Drulă – om de bază în echipa Barna – a avut mijloacele să facă o fraudă națională (…) Echipa Barna avea mijloacele de fraudare a votului. Întrebarea este dacă le-au folosit. Am cerut Comisiei Electorale un audit național. Nu l-am primit. Adrian Prisnel a cerut Comisei Electorale lista cu cei care aveau acces la sistemul de vot. Nu a primit-o”, a mai scris Cosette Chichirău pe grupul de comunicare.

Ce a mai scris șefa USR Iași în mesajul intern:

  • Am aflat asta (că Drulă are parola de la sistemul de vot – n. red.) duminică seara la ora 20, de la Mircea Șerdin, când l-am întrebat cine are acces la cine a votat și cine nu. A zis că doar el, nimeni din Comisia Electorală, și că „ah da, și Drulă mai are parola, dar hai că o schimb acum.”
  • Cu două zile înainte, pe 30 august seara, registrul electoral fusese extras din Hubspot, unde noi cei din țara avem acces. Aceste date au fost transferate în Zeus, sistemul de vot, iar de aici înainte numai Mircea Șerdin și Cătălin Drulă au avut acces.
  • Orice modificare la orice – nume, prenume, adresă de email – nu putea ajunge în Zeus decât dacă voia SG și/sau Comisia Electorală. Sau Drulă. Toate poveștile despre modificările de la Iași de pe 1-2 sept sunt doar atât: povești. Praf în ochi ca să acoperim scandalul că sistemul de vot nu era securizat.
  • Nimeni de la Iași nu avea POSIBILITATEA să fraudeze. Modificările în Hubspot nu puteau avea niciun efect în Zeus. Schimbările de adrese de email le-am făcut la cererea SG.
  • Acuzațiile echipei Barna nu sunt altceva decât un proces de intenție ca la Securitate. “Este adevărat ca cei de la Iași nu puteau să fraudeze, dar sigur au vrut!”

”Mie mi-a ajuns cuțitul la os. De o săptămână, sunt acuzată în partid și în presă de o fraudă pe care nu aveam cum să o fac. Sunt niște minciuni strigătoare la cer. Am îndurat destul mizeria asta. Acu, ce facem? Verificăm până la urmă dacă s-au făcut suprascrieri în sistemul de vot? Verificăm cine a avut, în afară de Drulă, acces la sistemul de vot?!”, și-a încheiat Chichirău mesajul către colegii din partid.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.