Corul Madrigal înregistrează și lansează online, gratuit, concertul extraordinar de Crăciun

21 decembrie 2020  |  10:55  |  👁 324 Vizualizari


Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” înregistrează concertul extraordinar de Crăciun, dirijat de Anna Ungureanu, care va fi disponibil gratuit pe site-ul Corului Madrigal www.madrigal.ro și în aplicația online Madrigal App.

Concertul va fi lansat pe 23 decembrie 2020 și va putea fi descărcat pe orice dispozitiv electronic pentru vizionare.

„Suntem din nou împreună de Crăciun, chiar dacă nu ne întâlnim în sălile de concerte. Anul acesta, tocmai pentru că este unul atât de dificil pentru toată lumea, am decis să susținem Concertul Extraordinar de Crăciun și, prin intermediul tehnologiei, să aducem în casele românilor, oriunde s-ar afla ei în lume, atât emoția muzicii, cât și frumusețea imaginii Corului Madrigal în concert”, a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Desfășurat în absența audienței – fapt fără precedent în ultimii 52 de ani -, Concertul Extraordinar de Crăciun 2020 a fost filmat în Sala tronului a Muzeului Național de Artă al României. Creat ca un produs vizual remarcabil, Concertul de Crăciun al Corului Madrigal include ilustrații din cadrul Galeriei de Artă Veche Românească a MNAR.

„În armonie cu spațiul în care am cântat, am ales să interpretăm unele dintre cele mai îndrăgite, dar și impresionante piese de Crăciun, de la minunatele colinde, până la lucrări deosebite, din creația compozitorilor Paul Constantinescu sau Johann Sebastian Bach și a multor contemporani, un repertoriu care să aducă pacea, frumusețea și spiritul sărbătorilor de iarnă”, a declarat Anna Ungureanu, Dirijorul principalal Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În condițiile acestui an, Corul Madrigal implementează și aplicația online Madrigal App, dedicată concertelor și evenimentelor susținte de celebrul ansamblu, care va putea fi accesată și vizualizată pe dispozitivele electonice (laptop, televizor etc.) din 23 decembrie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.