Consiliul Local a aprobat proiectul tehnic pentru construirea unui zid pe malul Teleajenului. Valoarea lucrarilor, 85 milioane de lei

21 iunie 2024  |  04:39  |  👁 56 Vizualizari


Aleșii locali ploieșteni au aprobat, în ședință extraordinară, documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construire zid de sprijin pentru punere în siguranță depozit de deșeuri Teleajen”. Varianta aleasă este realizarea a peste un kilometru de zid de beton armat, în fața consolidării existente, și ar urma să coste aproximativ 85 de milioane de lei, inclusiv TVA.

„O zonă din extremitatea depozitului de deșeuri a fost amplasată pe malul râului Teleajen, iar în timp malul adiacent depozitului a suferit o serie de eroziuni. De aceea s-a propus consolidarea cu gabioane pe o lungime de circa 750 m pentru evitarea continuării erăziunilor și inundațiilor la viituri.

Zidul de sprijin existent din gabioane, al depozitului de deșeuri, care a fost afectat, este amplasat pe malul drept al râului Teleajen, la cca. 1,3 km în aval de podul DN1B și în zona administrativă a Municipiului Ploiești. Lucrările sunt amplasate în bazinul hidrografic al râului”, se arată în referatul de aprobare.

Sursa citată mai consemnează că „pierderea stabilității generale a zidului de sprijin care asigură apărarea și consolidarea malului drept al râului Teleajen, în zona adiacentă a depozitului de deșeuri Ploiești, poate avea următoarele consecințe:

prăbușirea zidului de sprijin pe care acesta are fundația dezgolită și sub-spălată, urmată de antrenarea unor importante cantități de deșeuri din depozit în albia râului Teleajen (care s-a și produs pe cca. 60 m)

în cazul pierderii stabilității generale a taluzului depozitului s-ar provoca un dezastru ecologic, prin afectarea calității aerului, a apelor subterane și de suprafață și a antrenării deșeurilor în râul Teleajen.”

Scenariul propus și aprobat se referă la realizarea unui de sprijin din beton armat, de 1,27 km lungime, amplasat în fața consolidării existente.

Valoarea totală a investiției se ridică la 84.491.231 de lei, cu tot cu TVA, iar execuția lucrării ar ruma să dureze aproximativ șase luni.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.